senior45 napisał:Ja uwazam ze Plasma nadaje sie wylacznie do kina domowego i sygnalu SD.Jesli chodzi o sygnal HD i blue ray oraz gry to LCD i LED bije plasme na glowe pod wzgledem kontrastu i wysokiej jakosci szczegolow.
vienna1980 napisał:Tak masz kolego rację,podzielam twoją opinię.Tylko napisać zapomniałeś jeszcze o tym że słabo sobie radzi w nasłonecznionych pomieszczeniach.
senior45 napisał:kto sobie slabo radzi?
senior45 napisał:no to przeciez tak napisalem.Plazmy do kina domowego w ciemnej nocy
senior45 napisał:zrob sobie liste ulubionych.Jezeli to zrobisz to naciskajac na serducho beda pojawialy sie kanaly tylko te ktore chcesz a i telewizor bedzie je przelaczal o wiele szybciej.
marbab napisał:Jestem prawie przekonany do zakupu Sony 37w5500, ale ostatnio za duzo czytam o telewizorach i przyznam, ze glupieje od natloku informacji, np. ostatnio czytalem dosc duzo wypowiedzi o wyzszosci plazm nad lcd. Zastanawiam sie czy nie sa to tylko subiektywne opinie. Przeciez taki gigant jak Sony nie kontynuowalby chyba produkcji czegos, co ma gorsze kolory, kontrast, pikseloza i rozmywanie scen w ruchu. Przeciez 100Hz, motion flow itd. po cos sa w tych telewizorach. Prosze bardzo o porade. Co wy uwazacie? Jak sie ma model w5500 do plazm?
pozdrawiam
wielkość pokoju ? 3x5kiki napisał:widać mało czytałeś informacji. Bo one znajdują się na naszym portalu .
Napisz proszę do jakich warunków i jakich potrzeb.
Obecnie każda firma produkuje to na czym da się zarobić.
Przewód zasilający jest odłączany. Dla mnie to zaleta.Tomek Koko napisał:witam. czy ten tv ma odłączany przewód zasilający?
Kolego muszę sprostować twoje brednie. Faktem jest to, że LCD ma kontrast kilkakrotnie mniejszy niż plazma.senior45 napisał:Ja uwazam ze Plasma nadaje sie wylacznie do kina domowego i sygnalu SD.Jesli chodzi o sygnal HD i blue ray oraz gry to LCD i LED bije plasme na glowe pod wzgledem kontrastu i wysokiej jakosci szczegolow.
imek10 napisał:Ja kupiłem 52w5500 w zeszłym tygodniu. Oglądam tv z 3,5 metra i jest naprawdę super. Teraz mogę powiedzieć że mam prawdziwe kino domowe. Tv mam podłączone do cyfry+. Kanały sd można spokojnie oglądać. Obraz o wiele lepszy niż na moim poprzednim LCD marki Sharp (w którym po 2,5 roku użytkowania szlag trafił matrycę). Dlatego teraz wybór padł na Sony bo do Sharpa strasznie się zraziłem.
Na tv oglądam też filmy z kompa typu media center. I tu pytanie do fachowców. Podczas oglądania filmów blu ray występują minimalne skoki. Wydawało mi się że funkcja Motionflow + 100 hz + 24p sprawi że odtwarzanie będzie bardzo płynne a tu kicha. Chyba że trzeba zastosować specjalne ustawienia w karcie graficzne. Zauważyłem że jak zmniejszyłem odświeżanie do 50 to skoki się zmniejszyły ale do ideału jeszcze troszeczkę brakuje.
senior45 napisał:motobart widze ze lubisz nabierac sie na banialuki dzieki ktorym producenci sprzedaja tv takim jak ty.Pokz mi plazme ktora ma tak dobry kontrast i czern jak np model Z lub W. Panasonic ktory obecnie robi najlepsze plazmy ma szara czern i na tle LCD wypada blado kesli chodzi o kontrast.Jedyne czym sie jeszcze ratuje to ladniejszy obraz w SD.Sam mam Panasonic wiec moge cos powiedziec.