mateuszgreloch
New member
Czytałem wczoraj instrukcję i nie mogę dojść do tego, jaka jest różnica pomiędzy sceną "kino" a trybem teatru [Theatre] ?
I znów to samo....cofnij się kilka postów wcześniej, ktoś pytał po raz n-ty co oznacza literka "k" na końcu, a Ty pytasz o literkę "u"...marbab napisał:Czy moglby mi ktos wyjasnic roznice pomiedzy w5500 a w5500u? Co oznacza ta literka?
arek_sosnowiec napisał:ad 1. Spróbuj zadać pytanie sprzedającemu. Ciekawe co odpisze. Moim zdaniem jednak racje mają ludzie na forum - K to kraj przeznaczenia.
ad 2. Co do drugiego pytania, to mogę Ci odpowiedzieć w sobotę. Złożyłem zamówienie na ten model w sklepie internetowym. Odbieram w najbliższy piątek. Ja także mam zwykłą kablówkę (bez dekodera) z UPC. Z tego co czytałem na tym forum to nie powinno być większych problemów. Tym bardziej, że ponoć w mojej okolicy jest bardzo silny sygnał. Jeżeli jednak obraz będzie kiepskiej jakości zdecyduje się na dekoder. W UPC "wynajem" najprostszego kosztuje 5 zł miesięcznie.
paczu napisał:ekran 89x50 a z obudową 98x64 [cm]
Dzieki za odpowiedz. Czy ma ktos moze pojecie czy model w5720 jest dostepny w Wielkiej Brytanii? Nigdzie go nie moge znalezc.slawek.u napisał:literka na końcu to oznaczenie logistyczne i informuje na jaki region telewizor jest kierowany
PLUSY:bogdaniecka napisał:jakieś plusy i minusy?
to wina systemu zwiększającego kontrast (sztucznie), możesz go wyłączyć albo zmniejszyć jego wpływMateush napisał:Mam pewnien problem, zauwazylem go wczesniej ale teraz mi zaczal dokuczac otoz ekran sam sie sciemnia w zaleznosci od zblizenia/najazdu na dany element/osobe.
No właśnie, specjalnie skopiowałem sam tekst, bo jak wiadomo linki z konkurencyjnych forów nie wchodzą.paczu napisał:slawek.u może napiszesz coś od siebie jako użytkownika a nie tylko kopiujesz bez zastanowienia opis z konkurencyjnego forum?
To jest Twoje zdanie - ja mam przeciwne....paczu napisał:DLNA i Applicast wcale nie jest rozbudowane, rzekł bym nawet że jest żałosne.
slawek.u napisał:PLUSY:
PLUSY
+ dopracowane 100Hz
+ bardzo dobra czerń - brak problemu z kątami, cloudingiem (minimalny)
MINUSY:
- niepotrzebny tryb maksymalny motionflow 100Hz
- podświetlenie CCFL nie daje niestety głębokiej czerni, ale w swojej klasie to i tak szczyt możliwości
paczu napisał:ekran 89x50 a z obudową 98x64 [cm]
arek_sosnowiec napisał:Nie bardzo rozumiem o co autorowi chodziło:
slawek.u napisał:PLUSY:
PLUSY
+ dopracowane 100Hz
+ bardzo dobra czerń - brak problemu z kątami, cloudingiem (minimalny)
MINUSY:
- niepotrzebny tryb maksymalny motionflow 100Hz
- podświetlenie CCFL nie daje niestety głębokiej czerni, ale w swojej klasie to i tak szczyt możliwości
Faktycznie nijak sformułowane, zwłaszcza, że czerń jest na świetnym poziomie i nawet na teoretycznie lepszym podświetleniu w4500 prezentował się pod tym kątem gorzej (wg. mojej oceny).
bogdanzieba- weź większy i tak po pewnym czasie będzie dla Ciebie za mały, taka jest niestety kolejność rzeczy. Kolejny czynnik to cena, nie ma praktycznie różnicy pomiędzy tymi przekątnymi.
bogdanzieba napisał:Mam dylemat czy 37W5500 lub 40W5500