Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Nie mówię nie. Konkurencja jest dobra dla rynku. My tu o elektrykach, a ja nowego ropnioka kupiłem :E Jak kiedyś będę robił 500-1000km miesięcznie to kupię sobie jakąś benzynę 400KM+...

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Nie mówię nie. Konkurencja jest dobra dla rynku. My tu o elektrykach, a ja nowego ropnioka kupiłem :E Jak kiedyś będę robił 500-1000km miesięcznie to kupię sobie jakąś benzynę 400KM+...

To pochwal sie co kupiles :)

Ja zonie tez od roku juz kupuje, ale nie wiem co kupic. Troche szkoda pieniedzy. Musze rozejrzec moze jakims demo lub testowym autkiem. Moze cos by kupil sensownego za 60 - 80k zl. Najlepiej wiekszego suva.

Ktos cos, jakies opinie o Dacia Duster?

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
Lamborghini w dieslu. Na ryby w sam raz.
6ae052334624573424702fac1fe7cce7.jpg

lolo2

Well-known member
Bez reklam
:D
No dobra, nie ma śmiania, ale co by nie mówić, gdzie nie spojrzę na test, to wychwalają tą Dacie wszędzie. Cena/jakość. Dla mnie marka ta jakaś abstrakcja, ale pewnie coś w tym jest. Cena faktycznie śmieszna.

Cena ciekawa ale wez kup drugie auto, ktore ma wytrzymac te 8 lat i bedzie mialo natrzepane moze z 10 000km przez ten okres. Dzieci do szkoly podwiezc czy do mamusi podjechac, zaloze zimowki i nie zmienie ich przez kilka lat. Napalalem sie na Ravke ale dochodze do wniosku ze trzeba byc debilem aby tyle wydac na auto do takich celow. A w ciagu 2 lat bede musial jeszcze audi wymienic bo juz 110k nabite a nigdzie nie jezdze.

Dacia wyglada strasznie w srodku no ale. Znajomy ma firme budowlana to wszystkim majstra co jezdza z ludzmi na budowy kupil 3 Dacie Loggy za 37 000zl brutto i mowi ze ma wyrabane. xD Nowe, gwarancja i w nosie. Niby sie sprawdzaja.

Patrze ze ciekawe jeszcze moze byc Kia Stonic.

Lol.
Dacia Duster nr 3 najlepiej sprzedajace sie auto w Lolsce. W 2018 roku ponad 10 000 sprzedanych. xD

No i dupa.
Dustera nie ma z automatyczna skrzynia - - looool.

Ostatnia edycja:

kaminskakl

Active member
Bez reklam
To był jeden z głównych warunków w nowym samochodzie. Tak jak napęd na 4 koła i Webasto. To ostatnie powodowało, że liczba ofert malała do 1 na miesiąc.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Mało powiedziane, pewnie jeszcze doszła kolejna profanacja i orgię brzmienia można załączyć z głośników audio ;)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Lolo2
Jakie masz u siebie tarcze z przodu? (rozmiar)

Oooo pany. Nie mam bladego pojecia. Jeszcze przodu nie wymienialem (tyl tak)
Trzebaby poszukac w necie.

Ale jakiegos szalu w hamowaniu nie ma.
Tzn. Ceramiki nie mam, kolega odradzal za drogi biznes.

ps.
Z tego co kojarze na przod chyba nie ma zamiennikow nawet tarcz. Tylko oryginaly.

ps2.
Jednak chyba sa juz zamienniki: srednica 356mm ale troche dziwnie pokazuje na intercarsie. Bo pokazuje tez mniejsze modele i ze niby takie same jak w audi a1. Cos maja namieszane w katalogu.

https://e-katalog.intercars.com.pl/#/ekatalog/osobowe/towary/53315/701020000/

Dostępne MAPP-Codeśrednica [mm]356,0otwór o śr [mm]15,3Oznaczenie kontrolneE1 90R-02C0115/1004Grubość tarczy hamulcowej [mm]34,0średnica otworu centrujacego [mm]68,0średnica wewnętrzna [mm]149,0Wysokość [mm]52,4

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
To już kawał tarczy, ale myślałem, że coś jeszcze większego tam siedzi.

Cos jest skopane z tymi tarczami. Bo jeszcze rok temu wogole nie bylo. Wiec nie wiem czy to prawdziwe info.

Tu z innej strony ze niby mam 380mm tarcze :) albo moze ze takie mozna wsadzic.

https://auto.brakeparts.pl/157815-4...informacje_dodatkowe-157816_2010_turbo_diesel

Wychodzi na to ze w zaleznosci ktora wersje mam to 356mm lub 380mm. Tak bynajmniej w katalogu VAG pokazuje. szkoda ze nie czyta mojego VINa.

Lub 400mm, takie niby tez wystepuja. Chociaz to pewnie do eSki.

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
4H0615301AB zamieniło się na AN ,klocki 8R0698151F obecnie R : ) +N10648301

Kurna, wpiszesz numer czesci i odrazu bezproblemowo wyszukuje. A te szukanie po modelach to G warte. W VAG sklepie szukanie po moim VINie tez nie dziala.

Czyli jednak 380mm.

Ciekawe czy te 400mm tez moge zalozyc czy to pasowac nie bedzie? Jakby nie patrzec to tylko 1 cm na strone.

No i cena za tarcze okolo 1400zl, cale szczescie ze ja mam magiczne. Tyl juz wymienialem a przod jeszcze nie. Az dziwne. 111000km na blacie juz. Widocznie dobry ze mnie driver xD

Do góry