Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Tesla DOG mode xD

Fajne jest to ze raz na kwartal wgrywaja cos glupiego/ciekawego.

[youtube]T2rbdMlmpYY[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Widzieliście DS 7 ?? Francuzi jednak mają swój styl..

[youtube]zveYWLBod_o[/youtube]

[youtube]TzSQr0qOD40[/youtube]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kolejny teścik nowej Ravki i kolejne zachwyty... i jakoś mnie to specjalnie nie dziwi..

[youtube]O4N2Ti3E4Pw[/youtube]

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Zewnatrz jak najbardziej ok.
Ale w srodku jakos mi sie sie to nie widzi. Niby wszystko na swoim miejscu ale straszny plastik sie wydaje.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
W marcu będę chciał się przejechać i samemu ocenić, a na razie nie znalazłem oceny ravki 4, gdzie ktoś by narzekał i tak naprawdę w każdej z recenzji była wychwalana, jeśli chodzi o wykonanie w środku. A jeden z moich sąsiadów, który jeździ Cx5, po obejrzeniu ravki w środku stwierdził, że jest to poziom porównywalny do jego auta. A mazda cx 5 jest świetnie wykonana, jeśli chodzi o wnętrze auta. Natomiast jednoznacznie stwierdził, że najnowsza kuga w środku jest to praktycznie ten sam poziom, jeśli chodzi o ten aspekt, a niekróre elementy w Toyocie bardziej mu się podobały.
Obejrzę, przejdę się i sam ocenię....

Henry

Active member
Bez reklam
Czy Mazda czy Toyota, to ten sam plastik fantastik...
W japońskich czy amerykańskich autach nie znajdziesz materiałów jak w "europejczykach", tam mniejszą uwagę przywiązują do tej kwestii.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
W japońskich czy amerykańskich autach nie znajdziesz materiałów jak w "europejczykach", tam mniejszą uwagę przywiązują do tej kwestii.

Tiaaaaa jasne.

Zalukaj sobie Lexusa premium i znajdz mi europejczyka z jakoscia materialow lub dbaloscia o szczegoly na podobnej poleczce.

lolek126

Well-known member
Bez reklam

Nie zgodzę się z tym.... dla mnie np Cx5 , mazda 6 są ładniejszych autami jak i lepiej wykonanymi, a już na pewno dla mnie oczywiście porównywalny poziom w stosunku np do Mondeo czy Kugi..
Jedyna przewaga Forda to ilość silników jakie ma w ofercie w stosunku do Mazdy... I układ jezdny w Fordzie dla mnie jest świetny.
Automat natomiast w Fordonie to nawet szkoda pisać, Kia na głowę bije Forda pod tym względem i to na głowę.
A wracając do Ravki jakby było źle pod względem wykonania to wszyscy by o tym pisali, mówili, a ja takiego testu nie znalazłem, również w tych zagranicznych.

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Nissan ma też kilka tych silników...
Rozumiem, że chodziło ci o Renault ;)
Podobnie jak i BMW biorą małe silniki od Francuzów, które są tak naprawdę bardzo przyzwoite.
W Suprze masz wnętrze, układ jezdny, silnik i skrzynię ZFa wyjęte z BMW, bo koncern Toyoty obecnie trochę odstaje od czołówki.
Toyota GT też nie powstała jako samodzielne auto, a wspólnie z Subaru, więc sam wyciągnij wnioski.

Kilka Toyot się u mnie przewinęło - Avensis poprzedniej i obecnej generacji, RAVka, Verso, wszystkie w najbogatszych wersjach z tą "niby" skórą, bo niestety w tych konfiguracjach innej opcji nie ma , nie są to złe auta, ale dynamika, technologie w nich wykorzystane czy jakość plastików pozostawiają wiele do życzenia.

@Lolo, to sprzedaj A8 i kup Lexusa, nie męcz się ;)
Zresztą, dyskusja dot. plastikowej Toyoty, a nie Lexusa, bo to wyjątek potwierdzający regułę.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Heniu tak chodziło mi o silniki Renówki, ale ja słyszałem, że cała trójka ma swój udział w tych nowych silnikach. Najnowszy "kaszkaj" 160 konny w benzynie podobno rewelacja (generalnie te auta sprzedają się fantastic) a to jest ten sam silnik co ma Mesik w klasie A 200 i mało tego Nissan również ma ten sam automat co mesik A200.
A jeszcze wracałą do wnętrz auta warto sobie porównać ile w tym względzie zrobiła w ciągu 10 lat np. Honda, Toyota, Mazda, Kia, a ile niektóre europejskie auta jak choćby Ford. Moja kuga sprzed laty, którą miałem, a dzisiejsza szału nie ma. A popatrzmy jak wyglądała i jak była wykonana te 10 lat temu np Ravka czy też Crv...większa jest różnica i to jest widoczne.
A propo Lexusa, ostatnio na YT widziałem jak Piasek odbiera najwyższą limuzynę i kolejna od tego Producenta.

Ostatnia edycja:

Henry

Active member
Bez reklam
Loluś, ale jak wsiądziesz do Toyoty, to twardość tych plastików jest porażająca, w ostatniej Ravce czy Avensisie niby nakleili na to ekoskórę, ale i tak wieje tandetą.
W Fordzie, którego tak często przywołujesz też najlepiej nie jest, już Kia sprawia pod tym względem lepsze wrażenie ;)

Do góry