czołemwaldek69 napisał:Janusz, to daj znać kiedy się wybierasz. Może wiecej chetnych przyjedzie. Jak nie ma oskara, to sie do nando przejedziemy. W koncu to jedno i to samo.
dajcie znać kiedy wyruszacie, to i JA SIĘ ZABIORE!!!!!!!
czołemwaldek69 napisał:Janusz, to daj znać kiedy się wybierasz. Może wiecej chetnych przyjedzie. Jak nie ma oskara, to sie do nando przejedziemy. W koncu to jedno i to samo.
Kszekosz napisał:witam, tytułem przedstawienia się:
zamówienie 121517 na kwotę 5164, zapłacone przelewem dnia 06.11.2008. do dnia dzisiejszego (08.12.200 ani tv ani zwotu gotówki nie doczekałem się.
co do step 1. masz rację, nie podziała. w czwartek rozmawiałem z osobą przedstawiającą sie jako prezes (imienia i nazwiska nie wymieniam, jak ktos bedzie składał dokumenty do sądu i tak znajdzie w KRSie, np tu:w w w_ krs-online_com_pl / upward-financial-communications-grupa-ifg-krs-219988[kropka]html). prezes oświadczył, że koniecznej zgody na sąd polubowny nie otrzymam, wiec moge dochodzić swoich praw i zwrotu kosztów postępowania w sądzie. jednocześnie zapewnił ze w piatek otrzymam pieniądze. ponieważ w piątek nie mogłem wydrukować historii korespondencji i zamówienia, dopier dziś wykonuję odpowiednio...
step 2 - zanoszę wszystkiw wydruki policji;
step 3 - za radą z tego forum uruchamiam procedurę sądową, nie czekając jednak na pocztowe potwierdzenie otrzymania wezwania do zapłaty (wystarczy, że odmówią odbioru korespondencji). ta droga gwarantuje mi zwrot kosztów (sam wziosek do sądu to wpłata 8% roszczonej kwoty, czyli >410 pln).
dodatkowo step 4 - ostrzeżenie innych. dlatego dokonałem wpisu na innym forum h d t v p o l s k a (bez spacji) w watku Zły sklep RTV - ODRADZAM na h d t v p o l s k a c o m / index[kropka]php?showtopic=3961&st=60 ostrzegając przed zarówno oskarem, jaki i nando.
pozdrawiam
grzegorz
uderzony w rogi napisał:No i stał się "cud"... Dziś rano tj. 8.12.2008 r, o godzinie 8:30 wysłałem pismo o następującej treści:
"Żądam NATYCHMIASTOWEGO zwrotu pieniędzy w kwocie 2984 zł + odsetki ustawowe (w wysokości 11,5% w skali roku) zapłaconej za zamówienie nr ID 123028 anulowane dnia 1.12.2008 roku. Pieniądze miały zostać zwrócone do dnia 5.12.2008 roku (piątek). Dane do przelewu zostały podane we wcześniejszej części maila.
Żądam przesłania potwierdzenia przelewu na mój adres mailowy w dniu 8.12.2008 (poniedziałek). W przypadku braku przesłania potwierdzenia przelewu i środków na moim koncie w dniu 9.12.2008 roku (wtorek), tego samego dnia zawiadamiam Komendę Powiatową Policji w Ożarowie Mazowieckim i składam wniosek do prokuratury o popełnieniu przestępstwa gospodarczego przez firmę UPWARD FINANCIAL COMMUNICATIONS GRUPA IFG SP. Z O.O. z następującego paragrafu: „KTO W CELU OSIĄGNIĘCIA KORZYŚCI MAJĄTKOWEJ DOPROWADZA DRUGĄ OSOBĘ DO NIE KORZYSTNEGO ROZPORZĄDZANIA MIENIEM PODLEGA KARZE OD LAT 3 POZBAWIENIA WOLNOŚCI. art. 286 &1 kodeksu karnego”.
Ponadto żądam skontaktowania mnie z panem Michałem Banaśkiewiczem – prezesem wyżej wymienionej firmy lub panią Renatą Krystyną Świderską – właścicielem (jedynym udziałowcem firmy, posiadającym udziały w wysokości 50100 zł).
Żądam poważnego potraktowania tej sprawy i zaprzestania robienia ze mnie IDIOTY."
O godzinie 15:00 tego samego dnia, czyli 8.12.2008 r na skrzynce mailowej miałem potwierdzenie przelewu na moje konto, a sprawdzając konto wieczorem już miałem zaksięgowane na nim pieniądze. Tak więc OSCARMEDIA pod presją potrafią w ciągu jednego dnia zwrócić pieniądze (co prawda bez odsetek, ale zawsze to coś). Inna sprawa, że na pewno jest wielu ludzi, którzy nie trawią na forum HDTV i nadal będą robieni w wała i zwodzeni w nieskończoność przez OSCARMEDIA.
Pozdrawiam wszystkich i życzę pomyślnego załatwienia sprawy z tymi sku..... tzn. panami.
waldek69 napisał:Janusz, to daj znać kiedy się wybierasz. Może wiecej chetnych przyjedzie. Jak nie ma oskara, to sie do nando przejedziemy. W koncu to jedno i to samo.
Redzi1976 napisał:Dzisiaj przeczytałem na innym forum o OSKARMEDIA.
Podobno trzeba uważać jeszcze na ten sklep:
vvv.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.php?&id_news=30519&strona=1
Koniecznie przeczytajcie opinie o OSKARMEDIA poniżej artykułu o sklepie.
I o OSKARMEDIA pojawiło się tutaj na forum:
vvv.fkn.pl/1,236,11,50746726,136632726,5836936,0,forum.html
Literę v w linku zamieńcie na w.
W pierwszej kolejności wyślij za potwierdzeniem obioru wezwanie do zapłatyAUC napisał:Witam,
ja też dałem się zrobic w balona, po tym wszystkim czarno to widzę. Chyba nie ma innego wyjścia jak wejście na ścieżke prawną. Czy może ktoś podpowiedzieć gdzie konkretnie można swoje roszczenia prawne kierować: policja (w miejscu zamieszkania czy sklepu), prokuratura (tak samo która a może ktoś zna już właściwy numer faxu?). Prawnikiem nie jestem i daleko mi do tego no i brakuje mi właściwej wiedzy.
AUC