WItam,
Jestem szczęśliwym posiadaczem 42RD2E od tygodnia.
TV rewelka - piękny mebel na ścianie

.. ale poważnie: SD - obraz bomba - żadnych smużeń przy ruchu,pikselozy itp( a miałem wysoki target - sprzedałem wcześniej swój sony vega 32).POd cyfrą chodzi świetnie - trochę słabszy sygnał na tvp1 i2 ale to niuanse - stresu brak.
DVD - odkurzam filmy z szafy - kino!
HD- jestem przed zmianą dekodera na cyfrę hd
P.S> finalnie wybierałem między 42RD2E i 42XD1 - przy prezentacji w sklepie (cierpliwy sprzedawca) nie miałem złudzeń co wybrać: pod HD lepsza gra kolorów i odwzorowanie szczegółów minimalnie na ...RD2E!!(czy to możliwe) a pod SD różnca znaczna na korzyść RD - płynność,kolorystyka.100hz chyba robi swoje również.
Nie chcąc wpatrywać się w łunę za piłką bądź pędzącym samochodem na ekranie przy projekcjach sd miałem jasny wybór na koniec w co wejdę.A w 2011 jak dożyję

- gdy zacznie być nadawany 1080p i będzie można w pełni wykorzystać fullhd pomyślę o zmianie -pewnie już led'owe grubości kartki tv o prawie żadnym zużyciu prądu i parametrach ze snów.
pozdrawiam i dzięki znawcom tematu na forum za cenne wskazówki[/quote]
Podziekowanie za podzielenie sie wlasnymi odczuciami zwiazanymi z uzytkowaniem rd2. O to wlasnie chodzi aby byc zadowolonym z wydanych pieniedzy. Szkoda ze jeszcze malo tych opinii. Ale wyglada ,ze trzeba tylko poczekac do porownania nowego jvc p80 (ew.sony d 3000) i wszystko jasne. pozdr