Może jeszcze informacyjnie: Jak idzie film z tunera Poslatu (sygnał SD) po componencie tych "duchów" ....nie ma!

Jak idzie film DVD ze zwykłego odtawarzacza też nie (po component)

. No jak po HDMI i płyta BD to "duszki" , jak DVD z upscalingiem też

.
W każdym przypadku ustawienia Sharpa tryb "dynamiczny". Co jest?
Nim napisałem tego posta , przeryłem ten wątek i nie znalazłem. Dziś od 7.00 ryję go jeszcze raz i ....."szukajcie a znajdziecie" (chory jestem i może dlatego nie zauważyłem).
Otóż "duszki" (chyba juddering to się nazywa SKUTECZNIE WYELIMINUJE W Y Ł Ą C Z E N I E FUNKCJI 100HZ!!!!!!!!!
Zrobiłem tak i np. Batman ostatni na płycie BD to....nie ten Batman. Ciemne sceny piękne!Jak jasne. I znowu kocham każdy cal mojego Sharpa.
Nie ma judderingu nawet na funkcji "dynamiczny ustalony" a poprzednio na tej funkcji z włączonym 100HZ no..nie szło oglądać. BR player LG 370 , po wymianie z moim zdaniem gorszego Panasa 60.
P.S.
Ja jestem baaardzo zadowolony z jego odtwarzania SD. Fakt ,że płyty nagrane z TV (kabarety) lepiej mi się ogląda po componecie bez upscalingu.
Jeżelim za dużo napisał wybaczcie.
P.S. 2
Ile to się człowiek musi namęczyć ,żeby coś ustalić.
I bez żadnego walzeliniarstwa , ale fakt :kupiłem ten TV pod wpływem
zdania kikiego . I muszę potwierdzić ,że gościu wie co to odpowiedzialność za słowo i zna się na rzeczy. A piszę to bo jak mawiał Pan Zagłoba:"Cnota w końcu zostanie nagrodzona".