Na Kikiego jak na Zawiszę , dzięki ale ale.....Cassino Royale wydanie Blu-ray to nie stary film.

a pasy jak wół.
I czemu po HDMI blokuje mi "zoom" a po scarcie nie?Kompletnie nie rozumiem tego w telewizorze roku.Jest to po prostu ograniczenie zakupu, bo kupuję 46 cali a mam de facto 42. A co mnie obchodzą producenci płyt teraz (opinia o nich niżej).Niech Sharp albo da mi telewizor gdzie będę miał obraz w tylu calach ile JA chcę , albo niech męczy producentów.
Panasonic też trochę winny , głupi SubEdit rozwali napisy i obraz gdzie i jak ja chcę , a tu taaaka firma i głupiego podobnego programiku w Blu-ray player nie może stworzyć lub kupić.Ot i firma
Trochę off się zrobił ale poza ta wadą (jedna ale wada przez duże W) telewizor jest świetny. Ale ta wada...
o , i jeszcze "Żołnierze kosmosu" to wydanie dwustronne (pamiętacie?) wywala mi na 46 cali! Obraz trochę gorszy niż nowych DVD ale na 46 CALACH!!! I napisy są i pasów nie ma!!!I na 46 calach TO JEST OGLĄDANIE! To już mam 2 filmy na 46 calach.
p.s. Powoli dochodzę do wniosku ,że i tak wszystko przeciw HD-maniakom i producenci telewizorów i filmów są w zmowie z producentami projektorów , cha..cha..
Może warto zrobić listę filmów , które można oglądać w PEŁNYM WYMIARZE?
Gdzie i pasów nie ma i napisy są. Teraz mam nadzieję ,że albo TV szlag trafi w czasie gwarancji (mam 3-letnią ) i dostanę nowy następcę DH77 (gdzie po HDMI mogę robić to co po scarcie) albo wydawcy filmów za które każą tyle płacić nie będą obcinać mi obrazu do panoramicznego BO JUŻ MAM TV PANORAMICZNY!No co za młotki z nich..i niech ich piiiiiiiii... a potem piiiiii... i piiiiiii , uff trochę mi lżej.
Lista filmów w full wymiarze DVD (o dziwo , stare):
1.Żołnierze kosmosu
2.Obcy decydujące starcie