mirecore napisał:km1963
tak się składa że byłem zwolennikiem XL2 zanim pojawił się w sklepach. Jak tylko się pokazał jeździłem do ElectroWorld i siedziałem tam po trzy godziny już mnie tam kolesie poznawali i włączali mi to co chciałem DVD (TOKIO DRIFT), CYFRE i BlueRay (SWAT), z dysku twartego filmy testowe - znałem menu już na pamięć ale w żaden sposób nie możnabyło pozbyć się tych przebarwień na zadnym wystawionym w sklepie, nawet czekałem aż wjedzie 52cale i to samo. Juz ktoś powiedział - jak raz to zobaczysz to już to widzisz.
Zrezygnowałem z Sharpa i zainteresowałem się Sony X3500 - nie miał takich przebarwień ale za to smużył jak szalony. Olałem ostatecznie LCD jak w końcu pooglądałem sobie KURO a potem Panasa - powiedziałem, matko to po cholere ja tyle czasu straciłem na porównania, szukanie który LCD co ma, czy ma 100Hz czy nie, ile milisekund - sranie w banie. Po prostu idź do kogoś kto ma Plasmę posiedź trochę pooglądaj to zrozumiesz o czym ja tu piszę. Byłem wrogiem starej wypalającej się technologii plasm - a teraz mam plasmę i nie oddam za żadnego LCD.
Gratuluję zadowolenia z udanego wyboru to w końcu osobiste odczucie jest najważniejsze
Mój "problem" jest chyba większy bo nie tylko byłem zwolennikiem (i tylko nadzieja pozostała ) ale również miałem poprzednika czyli XD1 i moje oczekiwania w stosunku do następcy były większe a tu taki klops - wcale nie jest dużo lepszy
XL2 potrzebuje dobrego cyfrowego sygnału w SD a nawet można przypomnieć słowa które już padły w tym wątku "ten TV jest stworzony do HD" i dla wielu to jednak za mało bo 100Hz nie jest widoczne a nowa linia i inne menu to stanowczo za mało
To ogólne podsumowanie i myślę oddaje najważniejsze cechy ale bądżmy sprawiedliwi i nie mówmy że to nieudany model z różem i fioletem bo większość z posiadaczy nie ma różowego a czarny jest dla nich czarnym a przecież i cena jest niezła
Pisałeś o długotrwałym testowaniu na różnym materiale ale nie napisałeś nic czy próbowałeś tych ustawień?
Co do plazmy to widziałem i jeśli już to tylko Kuro (ale nie wiem które )
i nie tylko czerń jest dla mnie ważna ale i inne elementy ale nie będę nudził i wymieniał jakie
Pozdrawiam