Sharp LC-60UQ10E test otwarty - więcej ostrości, więcej dokładności, więcej radości.

kendzi1

New member
Panowie szczerze zastanawiam sie nad tym tv bo szukalem ponad rok tv i kupilem Panasonic vt60 65 cali ale nie ejstem zadowolny poniewaz do grania na ps4 porazka jak dl amnie wiec sprzedalem go i cche dolorzyc$$$$$$ i kupic wersje 70 cali i teraz pytanie jak wypada czern w porownaniu to plazmy vt60 i jak 3d aktywne tez wypada przy tej plazmie ???
I teraz takie podstawowe pytanko kupic tego sharp lc 70Q10E czy model Sharp le 70 857???
Przedewszystkim zalerzy mi na ogladaniu filmow w 3d aktywne obraz thx kolory plynnosc i do grania na konsoli :) doradzcie mi prosze was dajcie zalety i wady tych 2 sharpow i jak ma sie model najnowszy 70Q10E do plazmy panaosnic vt60 ??? chdozi mi o czern poprostu o wszystko niech wypowei sie jakis expert :) bo plazma zawiodla mnie vt60 :(

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wczoraj robiliśmy w Bielsku Białej prezentację Panasonica 65Vt60 i Sharpa 70UQ 10. I kilka godzin porównań potwierdziło wybór Sharpa 70uq10.
Polecam - do grania jest też extra.
Mieści się w pierwszej klasie.
U innych którzy kupili też zbiera pochwały.
Już model 70LE857 wystarczy - jeśli nie chcesz 4K.
Jest teraz w extra cenie.

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Czlowiek zajmujacy sie kalibracja na innym forum strasznie zjechal tv sharpy i ten model o ktorym mowa tutaj rowniez, jak zapytam sie czy moge zacytowac to co napisal uzytkownikowi na innym forum odnosnie Sharpa to zacytuje tutaj, moze wtedy sie odniesiesz Kiki co Ty o tym sadzisz, bo to cos dziwnego jest ze az tak diametralnie roznia sie Wasze wypowiedzi odnosnie tv Sharpa...

kendzi1

New member
Dzieki wielkie kiki za odpowiedz jak powiadasz ze jest extra do grania to super :) a jak wypada czern do panasonica 65 vt60 i 3d aktywne ???
Gdzie jest lepszy obraz podczas ogladania filmow w 3d na blu ray Sharp 70UQ10E vs Panasonic 65 vt60 ???
Prosze o te opinie i bede wiedzial co juz zrobic i co zakupic :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
lolek -
Odpowiem oczami i sercem tych co widzieli Sharpa przy modelach Panasonic, Sony i innych i wybrali Sharpa.
Różnice zdań to chyba normalne.
Widzę, że inni na innych portalach mają skrajnie inne niż Ty - i co ktoś Cię kopie za to ?
Dla mnie 1000 razy ważniejsze są słowa zadowolonych użytkowników niż jednego nieomylnego !

======================
kendzi - radzi sobie bardzo dobrze z 3D (ja nie cierpię)
Ostrość jest po stronie Sharpa.

Ostatnia edycja:

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
Że się wtrącę ;) ten człowiek z niebieskiego forum to moim zdaniem fan tylko i wyłącznie jednej marki , chociaż rozumiem że sponsor wymaga i tak trzeba :p . Można poczytać jego wywód na temat matryc i oczywiście Sharp na ostatnim miejscu mimo że ludzie z branży tv nagradzają te właśnie ; cztero kolorowe; matryce za jakość . Trzeba zauważyć że w pewnym wątku wypowiada się po przypadkowej kalibracji któregoś z modeli u klienta zrobioną w; biegu; . Żeby nie było że jest to najlepszy tv tym bardziej że go posiadam to można mieć trochę uwag , ale zawsze w każdym tv znajdzie się coś nie tak. Moim zdaniem po odpowiednim dobraniu ustawień ( dla większości z nas potrzebna kalibracja) ten model może stanać do walki o podium z pozostałymi tv w tej klasie .

lolek126

Well-known member
Bez reklam
lolek -
Odpowiem oczami i sercem tych co widzieli Sharpa przy modelach Panasonic, Sony i innych i wybrali Sharpa.
Różnice zdań to chyba normalne.
Widzę, że inni na innych portalach mają skrajnie inne niż Ty - i co ktoś Cię kopie za to ?
Dla mnie 1000 razy ważniejsze są słowa zadowolonych użytkowników niż jednego nieomylnego !

======================
kendzi - radzi sobie bardzo dobrze z 3D (ja nie cierpię)
Ostrość jest po stronie Sharpa.

Kiki zebysmy sie zrozumieli mi nie chodzi o to ze ja mam inne zdanie jak Ty, ja nie mam zadnego zdania bo nie bawilem sie tym modelem, a ja mam zwyczaj nie oceniac czegos czego nie widzialem. Jesli pamietasz zeby zobaczyc tv Philipsa serii 8 z 2012 r to jechalem 150 km w jedna strone zeby zobaczyc i ocenic go na wlasne oczy... A tym bardziej juz za inna opinie nie kopie Ciebie, bron Boze-zyjemy w demokratycznym kraju i kazdy ma prawo do swojej oceny oby ona byla zgodna ze swoim sumieniem i szczera - mysle ze sie zgodzisz..
A oceny ludzi to wiesz ze to roznie jest, ten sam tv za 5 tys dla jednego bedzie kosmos, a dla drugiego bedzie dno, a dla trzeciego tv marzen... to wszystko kwestia podejscia, portfela jakim sie dysponuje i uczciwoscia w ocenie, a to wiesz ze to nie jest domena narodowa naszego kraju. Jak to mowia bogaty biednego nie zrozumie.. Mi chodzi tylko o to ze robiac kalibracje danego modelu nie moga byc tak rozne zdania jak sa miedzy Wami, to jest nie mozliwe bo to nie chodzi ze sa male rozbieznosci, tylko to jest mega roznica i to w wielu wypadkach... I raz jeszcze powiem zeby byla jasnosc nie oceniam tego tv i Ciebie - tylko czytajac testy - w szczegolnosci polskie, bo na zagranicznych az takich roznic nie ma, czasem cos sie zdarza ale to jest zadkosc, natomiast w naszych rodzimych testach roznice sa bardzo duze.. a to nie jest normalne dla normalnego czlowieka. I mysle ze wiele osob podobnie mysli. Nie moze byc dla jednej osoby dana rzecz doskonala , a dla drugiej osoby ta sama rzecz slabiutka.

Jedrzejj to tez nie jest tak jak piszesz, bo psioczy i na Sonego wystarczy wejsc chocby na audiostereo i zobaczysz jak ostatnio napisal o tv Sony. Ponadto Kiki tez chwali np tv sony model 829...
A mysle ze nie sprawiedliwe piszesz ze wszedl gdzies i w biegu zrobil kalibracje i na tej podstawie wyciaga wnioski.. to mam dwa pytanka: czy placac 300 zl dalbys te pieniadze zeby taka osoba wpadla na przyslowiowa chwile, zrobila ala kalibracje i zainkasowal 300 setki? A drugie pytanie to co Kikiemu tez zarzucasz ze wpada na kawe robi kalibracje w biegu i inkasuje swoja naleznosc.. Bo tak mozna z tego wnioskowac co napisales. Wg mnie jest to niesprawiedliwe i krzywdzace dla osob zajmujacych sie kalibracja.. Mysle ze kazdy z nich robi to najlepiej jak umie.. tylko dziwia mnie tak duze roznice przy testach tych samych tv..

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Miejsce na rynku jest dla wielu firm.
Chodzi o to aby każdy czerpał najwięcej radości swojego zakupu.
Czytam zagraniczne recenzje i są też skrajnie różne.

kendzi1

New member
Ok kiki dzieki za wszystkie odpowiedz a ostatnia rzecz chcialem sie doweidziec powiedz tylko mi jak czern w porownaniu do panasa vt60 i czy ten sharp ma rowne podswietlanie matrycy bo to dlamnie wazne bardzo i czy ten tv sharp jest cieki ramka i wiesz chdozi o grubosc :) tyle dziekuje :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Miejsce na rynku jest dla wielu firm.
Chodzi o to aby każdy czerpał najwięcej radości swojego zakupu.
Czytam zagraniczne recenzje i są też skrajnie różne.

Tak z tym sie zgodze ze najwazniejsze jest to zeby kazdy byl zadowolony ze swojego zakupu tu 100% zgody- to jest najwazniejsze.. a co do testow zagranicznych to ja mam inne zdanie byc moze takich nie mialem przyjemnosci czytac. Jesli chodzi o rynek i miejsca w nim dla roznych firm to wiesz odnosze wrazenie ze jak tak dalej bedzie szlo jak idzie to za kilka lat to bedzie miejsce tylko dla smasunga i lg jesli chodzi o tv :), ale mam nadzieje ze nigdy tak sie nie stanie... ze bedzie dalej Sony, Pansonic, Sharp, Philips bo im wiecej firm na rynku tym lepiej dla nas konsumentow..

Ostatnia edycja:

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
@lolek 126 ja nikomu nic nie zarzucam żeby była jasność ;) napisałem co w którymś wątku na innym forum sam napisał , a dotyczy to tylko i wyłącznie tamtego ; człowieka; więc nie pisz że również i innym coś zarzucam . Jeżeli dobrze pamiętam to wynikało to że przy ; okazji; sprawdzał model Sharpa i miał dużo roboty z żółtym kolorem. Tyle w temacie i nie zaśmiecajmy tego wątku bo ewentualni kupcy tego modelu będą wku....i :x .

RAF1977

Banned
Pierwsze moje wrażenie z czytania postów, tego gościa na tamtym forum.
To że jest akwizytorem Panasonika.
I mu to napisałem w oczy.
Niczego nie ujmując Panasonikowi.

Wysłane z mojego GT-I9300

lolek126

Well-known member
Bez reklam
@lolek 126 ja nikomu nic nie zarzucam żeby była jasność ;) napisałem co w którymś wątku na innym forum sam napisał , a dotyczy to tylko i wyłącznie tamtego ; człowieka; więc nie pisz że również i innym coś zarzucam . Jeżeli dobrze pamiętam to wynikało to że przy ; okazji; sprawdzał model Sharpa i miał dużo roboty z żółtym kolorem. Tyle w temacie i nie zaśmiecajmy tego wątku bo ewentualni kupcy tego modelu będą wku....i :x .

Dokladnie kto ma kupic taki czy inny model to bez wzgledu na testy i tak kupi..

ROTEL6

New member
Ja kupilem ten model jestem z niego bardzo zadowolony oczywiscie przed zakupem sprawdzalem inne modele miedzy innymi samsunga sony i panasonica sharp przy 60 calach byl dla mnie najlepszy tak zdecydowal moj wzrok a nie testy .

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
Zgadzam się z Tobą w 100% jakość wyświetlanego obrazu przez tego Sharpa u mnie również zadecydowała o jego zakupie. Dodam że zakupiłem go przed wszelkimi testami , a porównań do innych modeli lcd trochę z mojej strony było :shock:

okta2

New member
Witam,
zainteresował mnie ten TV ale mam jedno pytanie do aktualnych użytkowników :) , czy dobrze zauważyłem że ten TV nie posiada wbudowanej kamerki do Skype ? Nigdzie nie mogę znaleźć danych żeby taką kamerkę miał wbudowaną a jednak w teście pojawiła się informacja o sprawdzeniu funkcji Skype. Czy mam rozumieć że w teście wykorzystano inne urządzenia ( telefony, tablety) a obraz z nich został wyświetlony na ekranie za pośrednictwem funkcji Miracast ?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie posiada. Możesz dokupić dowolną po wifi albo skorzystać jak my z Miracast - tam działa.( wykorzystano tablet i smartfona)

piermino

New member
Przy wyświetlaniu obrazu tv naziemnej w formacie SD obraz tworzony jest przez 8 niezależnie sterowanych subpikseli w pikselu czy 4 subpiksele? Innymi słowy czy niezależnie od źródła i jakości sygnału przy wyświetlaniu obrazu pracuje zawsze niezależnie 8 subpikseli w pikselu ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tak, każdy sygnał dzięki wydajnym procesorom jest wyświetlany przez 8 subpixeli. Informacja pochodzi z R&D z Barcelony ( siedziba inżynierów)

Do góry