lolek -
Odpowiem oczami i sercem tych co widzieli Sharpa przy modelach Panasonic, Sony i innych i wybrali Sharpa.
Różnice zdań to chyba normalne.
Widzę, że inni na innych portalach mają skrajnie inne niż Ty - i co ktoś Cię kopie za to ?
Dla mnie 1000 razy ważniejsze są słowa zadowolonych użytkowników niż jednego nieomylnego !
======================
kendzi - radzi sobie bardzo dobrze z 3D (ja nie cierpię)
Ostrość jest po stronie Sharpa.
Kiki zebysmy sie zrozumieli mi nie chodzi o to ze ja mam inne zdanie jak Ty, ja nie mam zadnego zdania bo nie bawilem sie tym modelem, a ja mam zwyczaj nie oceniac czegos czego nie widzialem. Jesli pamietasz zeby zobaczyc tv Philipsa serii 8 z 2012 r to jechalem 150 km w jedna strone zeby zobaczyc i ocenic go na wlasne oczy... A tym bardziej juz za inna opinie nie kopie Ciebie, bron Boze-zyjemy w demokratycznym kraju i kazdy ma prawo do swojej oceny oby ona byla zgodna ze swoim sumieniem i szczera - mysle ze sie zgodzisz..
A oceny ludzi to wiesz ze to roznie jest, ten sam tv za 5 tys dla jednego bedzie kosmos, a dla drugiego bedzie dno, a dla trzeciego tv marzen... to wszystko kwestia podejscia, portfela jakim sie dysponuje i uczciwoscia w ocenie, a to wiesz ze to nie jest domena narodowa naszego kraju. Jak to mowia bogaty biednego nie zrozumie.. Mi chodzi tylko o to ze robiac kalibracje danego modelu nie moga byc tak rozne zdania jak sa miedzy Wami, to jest nie mozliwe bo to nie chodzi ze sa male rozbieznosci, tylko to jest mega roznica i to w wielu wypadkach... I raz jeszcze powiem zeby byla jasnosc nie oceniam tego tv i Ciebie - tylko czytajac testy - w szczegolnosci polskie, bo na zagranicznych az takich roznic nie ma, czasem cos sie zdarza ale to jest zadkosc, natomiast w naszych rodzimych testach roznice sa bardzo duze.. a to nie jest normalne dla normalnego czlowieka. I mysle ze wiele osob podobnie mysli. Nie moze byc dla jednej osoby dana rzecz doskonala , a dla drugiej osoby ta sama rzecz slabiutka.
Jedrzejj to tez nie jest tak jak piszesz, bo psioczy i na Sonego wystarczy wejsc chocby na audiostereo i zobaczysz jak ostatnio napisal o tv Sony. Ponadto Kiki tez chwali np tv sony model 829...
A mysle ze nie sprawiedliwe piszesz ze wszedl gdzies i w biegu zrobil kalibracje i na tej podstawie wyciaga wnioski.. to mam dwa pytanka: czy placac 300 zl dalbys te pieniadze zeby taka osoba wpadla na przyslowiowa chwile, zrobila ala kalibracje i zainkasowal 300 setki? A drugie pytanie to co Kikiemu tez zarzucasz ze wpada na kawe robi kalibracje w biegu i inkasuje swoja naleznosc.. Bo tak mozna z tego wnioskowac co napisales. Wg mnie jest to niesprawiedliwe i krzywdzace dla osob zajmujacych sie kalibracja.. Mysle ze kazdy z nich robi to najlepiej jak umie.. tylko dziwia mnie tak duze roznice przy testach tych samych tv..