trochę odbiegając od tematu 10k zł za TV, trochę dużo, PC za tę kasę będzie z górnej półki
2 lata temu dałam za swego lapka nieco ponad 4000zł i do tej pory mi wystarcza, łącznie z jakimiś gierkami, nawet ma obsługę 3D![]()
mam pytanie do użytkowników modelu 8007, czy w trybie Gra lub Komputer (kiedy jest podłączony PC za pomocą HDMI), obraz jest w całości czy też ucina kilka pikseli z prawej strony?(najlepiej sprawdzić to wyświetlając pulpit Windowsa)
Ja żeby sobie ulatwić podłączanie usb podłączyłem do gniazda przedłużacz usb.Wcześniej miałem philipsa i te głośniczki z tyłu były całkiem fajne .Teraz musieli pokombinować z powodu grubosci telewizora .Nie wiem po co to takie cienkie aż cholera czlowieka bierze jak trzeba kabel z tyłu podłączyć.
Witam, wczoraj się tym pobawiłem i rzeczywiście ucinało. U mnie pomogła procedura już po podpieciu hdmi i odpaleniu lapka (win 7):
prawy klik na pulpicie -> opcje grafiki -> wyjście video ustawione tylko na tv
dalej ustawienie rozdzielczości pulpitu na 1920:1080 i potem na pilocie format obrazu: bez skalowania
Z pamięci opisuje więc opcje mogą się jakoś tam inaczej nazywać.
Pozdrawiam.
Dziś rozpakowałem mojego 46'' 8007
Też zastanawiałem się nad Samsungiem, wybrałem 8007 ze względu na jakość obrazu
Przy zestawieniu obok siebie różnica jest kolosalna na oko zwykłego użytkownika
Obawiałem się o słabo rozbudowany Smart, myślałem o wzmocnieniu sieci WiFi
bo ruter mam daleko i na innym piętrze a tu niespodzianka!
Sieć śmiga, widgety są, sprawdzałem dysk zewnętrzny, pendrive, Ps3 - wszystko działa i buczy
Najważniejsze, że świeci rewelacyjnie!
pozdr
Kacper
Ps.
Chciałem podziękować wszystkim z forum których opinie pomogły mi dokonać wyboru![]()
Myślę że Twoja wypowiedź nie jest miła.
Każdy ocenia wg własnego uznania. I narzucenie charakteru wypowiedzi jest po prostu nie na miejscu.
Witam ja pierwszy miałem 8007 już w czerwcu 2012 mimo poczatkowych problemów z softem wymieniłem 46 na 55 cali bo tylko rozmiar w tym modelu mi przeszkadzał,uważam że to bardzo udany model po tylu miesiącach użytkowania naprawdę polecam i nie prowadze żadnego sklepu więc nie mam w tym interesu żeby pisać bzdury.!
Ale to nie świadczy dobrze o philipsie.Trza powiedzieć że są awaryjne i jak kto trafi.Ja też polecam. Tryb gra działa normalnie i z wyłączeniem wspomagania.
Soft jest normalny i nie ma żadnych sensacji.
Szybal mimo że przeszedł najtrudniejszą drogę jest tego najlepszy przykładem.
Telewizor spełnia 99% potrzeb.