Witam,
Zaczne od kolorów. Nie jestem maniakiem jeśli idzie o odwzorowanie kolorów ale dopiero teraz widzę jak daleko jest innym LCD w rodzinie czy u znajomych do takiej czerni jak w philipsie. Inne kolory - bajka - każdy ma inne odczucia ale soczyste, wyraźne, nasycone kolory w 8007 baaaardzo mi odpowiadają. Żona stwierdziła że "zwykle elektronikę mam gdzieś ale ten obraz wygląda super" a w jej ustach to najwyższy komplement . Nie udało mi się zauważyć cloudingu - nie występuje albo mam za słaby wzrok. Jeśli idzie o podświetlenie - na białych statycznych planszach owszem widać miejsca bielsze przechodzące w odcienie szarości. Oglądając np. zdjęcia przykrytych śniegiem pól można to zauważyć. Natomiast jeśli obraz się porusza jest to dla mnie nie do wychwycenia.
Ambilight - nie widziałem nigdy dwustronnego ale ciesze się że ten model ma trójstronne. efekt jest bardzo przyjemny. Jest to dla mnie nowość więc często łapie się na oglądaniu zmieniających się barw na ścianie zamiast obrazu tv. Natomiast przy filmie w zaciemnionym pokoju ma się wrażenie że obraz nie jest niczym ograniczony. Cienka ramka po chwili się rozpływa i ma się wrażenie że wyglądamy przez dziurę w ścianie. Normalnie portal do innego wymiaru. Ma się wrażenie że wystarczy krok do przodu żeby znaleźć się w środku. Super
Dwa słowa o dźwięku. Nie jestem audiofilem. Tv stoi w mieszkaniu w bloku. Nie poszaleje więc z kinem domowym bo mnie eksmitują

Zamierzam dokupić jakieś niedrogie kino domowe natomiast na chwile obecną głośniki w tv są bardziej niż wystarczające i to jak grają pozwala zakup udźwiękowienia odfajkować jako mniej pilny. Jest głośno, czysto, wyraźnie. Zresztą znajomi którzy odwiedzali mnie w weekend w pierwszej kolejności pytali do czego podłączyłem tv bo fajnie gra. Jak mówiłem że to tylko noga od tv widziałem niedowierzanie.
pilot - fajny, wygodny, prosty w obsłudze. Obsługa jest bardzo intuicyjna, nie trzeba grzebać w instrukcji żeby coś znaleźć. Klawisze są duże, wszystkie najpotrzebniejsze funkcje pod kciukiem, dobrze leży w dłoni. Jest dość ciężki i dzięki temu ma się wrażenie trzymania urządzenia solidnego. Nic nie trzeszczy, człowiek się nie stresuje że zaraz coś się złamie. Klawiatura na odwrocie bardzo wygodna, mam dość duże dłonie ale dzięki przyzwoitym odstępom między klawiszami nie wciskam kilku na raz.
Nie jestem tylko pewien czy biały kolor spodu to najtrafniejszy wybór. pewnie po kilku miesiącach się zasymiluje z otoczeniem i przybierze bardziej neutralną szarość

Ciekaw jestem też czy w klawiaturę nie powłażą różne drobiny z ławy. wiadomo że zawsze jakiś okruch gdzieś się trafi. czas pokaże.
opcje smart tv - nie było czasu dokładnie przetestować. Poza tym tv był podłączony pod dość mulaste łącze. Mogę powiedzieć że działają. przeglądarka też - te kilka stron które odpaliłem wyświetlała poprawnie. hdtv.com.pl bez zarzutu się otwiera

Ale już widzę że będę z tego korzystał. Poczytanie wiadomości, sprawdzenie poczty, youtube itp. Generalnie fajne i wygodne.
3d - niestety nie miałem możliwości sprawdzić. W kartonie zabrakło kabla do naładowania okularków a nie miałem żadnego mini usb na składzie. Mam nadzieję że to jakieś przeoczenie przy pakowaniu bo nie wyobrażam sobie żeby producent nie dorzucił kawałka przewodu w tv za ponad 7tyś zł.
Kacpik - myślisz o kupnie 46". namawiam jednak na 55" jeśli budżet i miejsce pozwala - 55 ma identyczny rozmiar jak moje poprzednie lg 42" i wcale nie nie robi wrażenia dużego. Szybal podejrzewam mnie poprze.
Ściana na której stoi ma 2.2m długości. Z ambilightem tv potrzebuje te 2m przestrzeni.
Tv kupiłem od Kiki'ego. Chwała Ci Kiki za usługę prezentacji w domu. Więcej kasy bym wydał na paliwo jeżdżąc, szukając i porównując telewizory po sklepach a i tak nie miałbym takiego wglądu w szczegóły i możliwości takiego sprawdzenia telewizorów. Podejrzewam że nikt inny nie nosiłby dla mnie wybranych modeli po sklepie żeby je postawić obok siebie. Mam nadzieję że panowie nie narzekali na mnie bardzo za długie żonglowanie sztukami pod koniec
Pozdrawiam
Paweł