No właśnie Ty znasz, a ja mam i jeżeli próbowałeś używać w tym TV basu podbitego choćby o jedną kreskę
to wybacz ale nie bardzo wiesz co to prawdziwy bas i jak go należy odbierać.
Philips 9664 zmiata dźwiękiem obecne Philipsy nawet te serii 9, szkoda, że nie rozwinięto
tego systemu , a przeniesiono do nogi.
TV nie mam podłączonego do stereo bo i poco ?

. Oczywiście kino "prawdziwe" mam i tam
Technisat HD K2 optykiem śmiga, razem z blu i Eagret`tem.
Pozdr.
Witam uprzejmie,
Telewizor to nie wzmacniacz , gdzie tony wysokie i niskie ustawiamy w pozycji zerowej .(balansu)
Czasem jednak , zachodzi potrzeba lekkiego podbicia , lub obniżenia danego zakresu i wyspecjalizowane firmy audio jak np.Accuphase czy McIntosh stosują w swoich wzmacniaczach
możliwość skorzystania z takich opcji . Nie pisz mnie więc , że nie wiem co to prawdziwy bas ,
bo użytkuję na co dzień sprzęt audio jak kolumny Sonus Faber Grand Piano Home , które współpracują
ze wzmacniaczem zintegrowanym Accuphase E-213 i odtwarzaczami CD California Audio Labs ,
Yamaha CD-S2000 , czy Blu-ray Philips BDP9600/12. W dodatku wzmacniacz doposażyłem w opcjonalną kartę DAC-30 firmy Accuphase , więc mam cyfrowe połączenie coaxialem z moim
telewizorem firmy Philips 32PFL9705H/12 i nie potrzebuję innych .
Widzę ,że się nie orientujesz, ale telewizory firmy Philips serii 9705 również mają dwa woofery
z tyłu telewizora i dwa głośniki w dolnej części telewizora pod ekranem , więc przez 2,5 roku miałem
możność doskonale się z ich brzmieniem zapoznać.
Przyznaję Tobie rację , że pomysł umieszczania głośników w podstawie to był pomysł chybiony i w
tegorocznej serii 8008 , firma Philips na pewno umieszcza woofery i pozostałe głośniki w telewizorze
a nie w podstawie.
Pozdrawiam,

accu
:kom: