buli107 napisał:Witam. Od czwartku mam 52XD1 i niestety "cicho" nie jest. Co do obrazu to jest ok. Ale niestety słychać buczenie, zwłaszcza w nocy gdy wszyscy już śpią. Czy przy poziomie głośności 0 powinna być absolutna cisza czy dopuszczalne jest buczenie ??? Na razie za wcześnie aby dokładnie to opisać. Lecz pierwsze wrażenia wskazują jednak że buczy. Pozdrawiam.
czago napisał:Kurczę, co jest z tym buczeniem? Czy Sharp naprawdę nie może sobie z tym poradzić?
czago napisał:Ja sam szykuję się na kilka Sharpów, w tym być może na HD1, ale jak mają mi buczeć to zaczynam mieć wątpliwości czy w ogóle Sharp.
Witamnowy66 napisał:Podczas zbliżających się targów IFA Sharp pokaże nową serię LCD - tym razem FullHD o rozmiarach 37-42-46-52 o nazwie XD1E, w sprzedaży pojawią się na początku października, po rozpoczeciu produkcji w Kameyama II (nowej fabryce Sharpa). Pojawiły się już nawet ceny tej serii - mam nadzieję, że się potwierdzą - i bedą to górne granice tych paneli
Więcej informacji znajdziecie nt cen TUTAJ . Kiedy te ceny u nas?
Materiał żródłowy (po włosku ) TUTAJ
pzdr
buli107 napisał:Czy jest to może kwestia ustawień ? Bo jeśli nie powinny buczeć, to bez względu na ustawienia ( tak mi się wydaje ). Faktem jest, że przy ogladaniu wraz z dżwiękiem , dżwięk to buczenie zagłusza, a przeciez oglądamy wraz z dżwiękiem. Problem tylko z ogladaniem nocnym, przy niskim poziomie dżwięku, wtedy to buczenie jest niezbyt przyjemne.Pozdrawiam.
Musio1968 napisał:Mam nadzieję że Sharp uporał się z problemem w serii XL1 ??? Czekam na opinie pierwszych użytkowników !!!! Pozdrawiam
Właśnie! I jak świeci w ciemnym pomieszczeniu?Musio1968 napisał:Opisz swoje wrażenia z użytkowania XL1 / obraz. dzwięk / Jak kąty boczne ??? Pozdrawiam
Musio1968 napisał:Z jednej strony zazdroszczą Wam zakupu Sharpa ale i współczuję że nadal firma nie może sobie poradzić z " buczeniem " !!!!! Przecież wydając kilkanaście tys. klient powinien być zadowolony w 100% z towaru a nie tylko na 98 lub 99% !!!!!!! Obraz to nie wszystko !!!!!!!!! Mam nadzieję że Sharp uporał się z problemem w serii XL1 ??? Czekam na opinie pierwszych użytkowników !!!! Pozdrawiam
Thomy napisał:Posiadam 46XL1 od ponad tygodnia, i mogę powiedzieć że nie ma żadnego buczenia. Sprawdzałem przy różnych ustawieniach przykładałem ucho do TV i cisza[/quote
Czy możesz potwierdzić, że ten TV posiada stop klatkę.
Ogladając zdięcia pilota nie zauważyłem na nim klawisza z tą funkcją.
Patrycjusz napisał:....Bo stoje nadal przed dylematem zarzucenia sieci na XD1E i te ostatnio "wzburzone" głosy co do buczenia, zaczęły mnie utwierdzać w przekonaniu, że jednak nie jest wszystko tak pięknie.
...Jestem ciekaw waszych opini, chociaż nie chce mi się wierzyć, że jesteśmy tu świadkiem zbiorowej sugestii buczenia.
pozdrawiam
nowy66 napisał:Po rozmowach u źródła mogę stwierdzić, że jeśli chodzi o buczenie w serii XD to sprawa wygląda tak : w modelu 37 - nie stwierdzono, w modelu 42 było i został zmieniony jakiś element i sprawa minęła, 46 - jest i był, w 52 - brak. Ja mam 46 i buczy w ustawieniach do oglądania a nie do "braku boczenia" (czyli +
pzdr
Dokładnie tak jak piszesz. Naczytałem sie o buczeniu i jak tylko je stwierdziłem sprawa jasna-sharp buczy. Nawet nie pomyślałem, że to buczy tuner. A jednak. A więc sugestie do kosza i samemu dokładnie na spokojnie sprawdzić a nie pisać pochopnie tak jak ja. Pozdrawiam.Patrycjusz napisał:hahaha, nieźle się skołowałeś. Dzięki za jakiś pozytywny głos w sprawie buczenia. Bo stoje nadal przed dylematem zarzucenia sieci na XD1E i te ostatnio "wzburzone" głosy co do buczenia, zaczęły mnie utwierdzać w przekonaniu, że jednak nie jest wszystko tak pięknie.