marek1984 napisał:MyKey napisał:Ja potwierdzam ze mozna uzyskac 1080p.
Jak wygląda obraz przy sygnale z PC 1080p (rozumiem że podłączany był kabelkiem Dvi-HDMI skoro udało się uzyskać 1080p) - wyraźny i ostry jak żyleta (czy są jakieś wady ?)
pytam dlatego że spotkałem się z obiekcjami na innym forum co do wyświetlania przy podłączeniu Dvi - HDMI ?
michal7777 napisał:marek1984 napisał:Jak wygląda obraz przy sygnale z PC 1080p (rozumiem że podłączany był kabelkiem Dvi-HDMI skoro udało się uzyskać 1080p) - wyraźny i ostry jak żyleta
dobrze rozumiesz
a obraz jest ostry i wyrażny - jak Zyleta
pozd
jso napisał:Witam !
Co znaczy "śmieszna gwarancja" czy kilkanaście sklepów które znalazłem
w internecie z ceną poniżej 10 000 zł za 46" nie dają gwarncji producenta
Pozdrawiam !
Kasy by wystraczyło, ale FULL HD jak narazie tylko z "n-ki". Wiekszość materiału to niestety SD i dużo w tym DviX/XviD i DVD. Zostaję przy 37". Kiedyś może więcej cali , jak będzie więcej TVHD oraz BR i HD-DVD.kiki napisał:...
Kcv
- LCD 37 Xd1 , będzie dobrą wielkością do Twojego pokoju, chyba ze masz tylko sygnał HD - to mozesz sięgać nawet po 46 " o ile kasy wystarczy .
...
imek10 napisał:Również chciałbym powitać wszystkich na forum.
Po wnikliwym przeczytaniu większości postów na forum zdecydowałem się około dwa miesiące temu na zakup telewizorka LC-42XD1E. Co do jakości obrazu nie mam żadnych zastrzeżeń. Mam pod niego podpięty tuner Cyfry+ i komputer, na którym uzyskuje 1080p. Jakość z Cyfry jest zadowalająca, natomiast filmy w full HD to poezja. Jak na razie jedyny problem jaki się pojawił to dość głośne bzyczenie (buczenie) po wyłączeniu telewizora pilotem. Było to na tyle denerwujące że postanowiłem zadzwonić do serwisu Sharpa. Pan stwierdził, że znany jest im ten problem i od razu zgadł model telewizora który mam wraz z wielkością matrycy!!! Po około tygodniu przyjechała do mnie ekipa serwisowa, wymieniła jakąś płytę i problem zniknął.
Mam natomiast do was pytanie. W jaki sposób objawia się u was „buczenie” podczas oglądania TV? U mnie słychać raczej nie „buczenie” ale delikatny pisk wysokich tonów. Nasila się on tym bardziej im bielszy jest wyświetlany obraz na matrycy, natomiast nie zależy on od ustawienia natężenia podświetlania lamp. Cały czas zastanawiam się czy ten pisk to to słynne „buczenie” i czy dzwonić w tej sprawie do serwisu? Pozdrawiam.