Co do TV w Manufakturze to rzeczywiście stoi i robi antyreklamę!
Mój 42PV70P wyglądał jeszcze niedawno identycznie! Miałem identyczne paski pośrodku ekranu, z jednego na początku przez miesiąc zrobiło się ponad 20! Tak, przez miesiąc, bo tyle czasu czekałem na wymianę matrycy. Serwis dostał decyzję z centrali Panasonic Polska aby wymienić matrycę a nie cały TV, choć koszt takiej matrycy to (!) 4280zł (!) Specjalnie spytałem o to pana z serwisu.
Więc co do tej usterki, którą zgłaszło już co najmniejn kilku userów to jestem pewien, że jest to wada fabryczna matryc, montowanych w pierwszych partiach modeli PV70, tylko Pnasonic Polska nie chce się do tego przyznać i wycofać z rynku wadliwe TV!
Tak więc mój TV "już" jest sprawny, ale czas który był potrzebny do jego naprawy, i w którym to czasie byłem skazany na oglądanie coraz to nowych pasków jest zdecydowanie za długi i świadczy o pogardzie dla polskiego klienta firmy Panasonic Polska.
Szczerze mówiąc jestem niemile zaskoczony takim traktowaniem naszego rodzimego, niemałego zaresztą rynku, przez tak poważaną na świecie firmę.
Pozdrowionka.