Uwagi purystów językowych nic nie wnoszą do rozwiązania tego problemu-może więcej konkretów technicznych a nie zabawy w przedszkole.ArtS007 napisał:Rozumiem Twoje niezadowolenie, ale opanuj jednak trochę język. Tu występujesz publicznie.
ArtS
Uwagi purystów językowych nic nie wnoszą do rozwiązania tego problemu-może więcej konkretów technicznych a nie zabawy w przedszkole.ArtS007 napisał:Rozumiem Twoje niezadowolenie, ale opanuj jednak trochę język. Tu występujesz publicznie.
ArtS
bo mnie trafi szlak-i nie piszcie ,że inne plazmy mają tak samo,bo to nieprawda.
weź poczytaj FAQ bo aż się odpowiadać nie chce:fool: : http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=9788doubleube napisał:Dlaczego u mnie DVD Pioneer dv-370 połączone przez EURO/SCART dziala lepiej od Component?
Euro kabel bardzo dobrej jakosci
Component to chyba kabel AV czyli 1x s-video (zólty) i 2x Audio (bialy i czerwony) czyli 3x RCA z dwóch stron
czyzby wina kabla?
ogladalem DVD zrobione z mojej kamery mini DV i tragedia (kwadraty i szum)
na euro duzo lepiej
a moze jest to zwiazane z tzn przeplotem???
dk75 napisał:weź poczytaj FAQ bo aż się odpowiadać nie chce:fool: : http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=9788
no to jak ,przeszło już komuś zielone czy nie?Buti napisał:aniaaa,
Być może są różnice w intensywności efektu zielonych krawędzi na różnych modelach telewizorów - wszystkich nie widziałem. Jestem jednak pewien i to akurat widziałem w sklepie, że na samsungach q91h, c91h efekt ten był tak samo widoczny jak na pv70, pv7. Obok stały jeszcze hitahi A01 a dalej pionek 427 i też szczególnie w ciemnych scenach przy ruchu jasnych obiektów dało sie zauważyć zielone krawędzie. Pamiętam, że wtedy ostatecznie zwątpiłem w plazmy. Nieprawdą zatem jest tylko stwierdzenie, że efek ten występuje wyłącznie na panasonicu. Chciałbym aby tak było bo kupiłbym telewizor innej firmy bez krawędzi a tu lipa bo inne też to mają.
Teraz rozglądam się za projektorem ale oczywiście nie jako alternatywa dla telewizora tylko do oglądania filmów w nocy. Jeśli chodzi o telewizory to lcd zupełnie odpada, plazmy też poracha - a dziennik i transmisje sporotowe oglądam na tanim crt 29 cali grundig i w mojej ocenie - obraz uzyskuję najlepszy do tego typu przekazu - bez pikselizacji, bez zielonych krawędzi, kontrastowy z żywymi kolorami, bez smużenia, bez wypalania i bez rozmycia, z głęboką czernią ale oczywiście w rozdzielczości SD i tylko 29 cali.