witam,
wątek panasonica mozna powiedziec przewertowalem dosc mocno i gruntownie
studiuję go od dłuższego czasu, jednak decyzji o zakupie plasmy panasonica jeszcze nie podjąłem. moze dlatego ze sam nie wiem do konca czego chce
wiecie ... jak sie nie spi na pieniądzach to sie chce wydac je jak najlepiej i miec kupe radochy ze sprzetu przez dłuższy czas.
na tv moge wydac max 7 tysi, to juz jest dla mnie sporo, wiecej moge nie zniesc
po zakupie pv60 ( e czy tez eh ) powinno jeszcze sporo kasy mi zostac, jednak nie o to chodzi. czytam ze ostatnie modele mają jakies stresy z właczaniem i wyłączaniem, mniej wentylatorów, jakies hałasy .... na dodatek doszly mnie słuchy ze panasonik moze miec powazne problemy z powidokami - szczgolnie ta informacja mnie zaskoczyla bo chyba poki co zaden z uzytkownikow panasa na tym forum nie panikował z powodu powidoków.
wiec sobie mysle - moze wziac pv600 ... mniej ich chyba schodzi wiec moze nie oszczedzają tak na elementach wkładanych do srodka. z drugiej strony, to chyba ten sam panel co w pv60 tylko mocniejszy pod wzgledem audio i jakichs dodatkowych portów.
jesli pv600 to wydatek własnie okolo 7 tysi, wiec moze juz lepiej cos innego np, jakas plasma hitachi - mialem sugestie na temat PD9700 ( wiem ze to wiecej niz 7000 ) ale rowniez na temat PD8700.
na pioneery mnie nie stac, zresztą słyszalem tez ze mogą byc stresy z powidokami - nie chce tu jednak dyskutowac, byc moze po prostu sa problemy z powidokami na zyczenie zle korzystających ze sprzetu uzytkowników.
Kiki zasugerowal plasme LOEWE ... cena ok, ale ... jest wątek o loewe gdzie jest kilka osob twierdzących ze roznie z tym bywa, wiec chyba odpuszcze.
jak widzicie mętlik w głowie mam nie mały. głównie bede oglądał tv ze sciany ( patrz kablówka ) i oczywiscie troszke filmow na dvd po hdmi. zadnych kompow, no moze jak bede mogl wymienic swojego firmowego laptoka to zmienie na takiego z napedem HD albo BR i wyjsciem HDMI i wtedy podłącze go by miec troszke radosci z tej technologii ale to jeszcze chwilka.
jak sie mają modele panasonika z oznaczeniem PX ... gdzies ktos strzelil ze to modele z tunerem cyfrowym. z drugiej strony na stronce panasonic.com te modele wyglądają jak nasze europejskie pv odpowiednio 60 i 600.
czekam szczegolnie na opinie uzytkowników ktorzy juz sporo czasu meczą swoj tv. nowi uzytkownicy mogą miec mniejsze doswiadczenie z ewentualnymi problemami. za kazdy komentarz bede wdzieczny.
pozdrowienia - jacek z łodzi