kamil napisał:VGA do VGA. chinchami z TV lub Ampli (zalerzy skąd sygnał audio idzie) do mini jack w Laptopie
sygnał audio zawsze idzie z laptopa.
Na pewno podłączyłeś do wejścia, a nie do wyjścia audio w TV bądź ampli?
kamil napisał:VGA do VGA. chinchami z TV lub Ampli (zalerzy skąd sygnał audio idzie) do mini jack w Laptopie
dnc napisał:J@rekM napisał:CEna może i kusząca, ale ten model ma już ponad rok i skoro jest już nowy model to jak dla mnie szkoda kasy na staruszka. Ten wątek został na tyle wyeksploatowany, że nabycie PV70 było dla wielu łatwiejsze.
Daaawno tu nie zaglądałem, no ale jeśli Dnc używa epitetu staruszekdo PV60, to muszę "zareagować".
Zapytam mianowicie osób często się tutaj wypowiadających, jak sprawuje sie ich PV-ełek?
Mojemu minie zaraz rok i sprawuje się DOSKONALE. Żadnych problemów.
A jak u was?
pzdr
Judash napisał:Mam go 9 miesiecy i jestem zadowolony. Mam tylko pytanie , czy wam tez obraz rozciaga sie automatycznie podczas reklam i nie tylko?.W tunerze ustawilem tryb pelny i tak czesto rozciaga sie pionowo,ze logo wciaga do gory.
stereoman napisał:Mam podłączony dekoder Fergusona do HD i on "przejął" na siebie trud dopasowywania obrazu.
Radzi sobie całkiem nieźle
JudasH,
coś z tym rozciąganiem jest nie tak. Może inne podłączone urządzenie robi fiku-mikuA może ustaw 16:9?
pzdr
kredek napisał:Tuner, tunerem - ale tutaj zależy jak masz ustawiony TV. Z reguły sam się często ustawia na "auto" i stąd te samoistne rozciągnięcia.
Judash napisał:A gdzie w menu jest mozliwosc zmiany z auto na pelny np?.
Pelikan napisał:Witam,
Nie moge dojść do ładu z rozdzielczością w PV60 Panasonica.
Podłączam kompa do plazmy przewodem DVI - HDMI. Obraz żyleta ale pulpit windowsa zawsze "poza obszarem" ekranu.
Rozdzielczosc 1280 x 720 (720p) czy wszystkie inne od 800x600 do 19xx, ktore figuruja w opcjach nie wyswietlaja poprawnie calego pulpitu.
Nie pomaga rowniez ustawienie Ekranu HDTV w opcjach panelu nvidii.
Dodam, ze karta graficzna to 8800 GTS 640MB ale na poprzdedniej karcie (7800 GTX) bylo to samo ...
W czym tkwi problem ?
dnc napisał:Na pilocie jest klawisz "ASPECT" i to nim zmieniasz formaty obrazu. W tym jest tryb "AUTO", który sam dopasowuje się do tego jaki sygnał jest podawany. Przyczym nalezy pamiętać, ze obraz będzie się rozciągał przy podaniu go jako analogowy. Przy cyfrowym rozdzielczość jest sztywno traktowana taka jaka jest podana, więc i obraz nie będzie obcinany z czarnych pasków.
A gdybyś poczytał FAQ do plazmy oraz starsze posty w tym temacie to byś się wszystkiego dowiedział. Wiem, wiem, jest sporo szukania, ale temat był już przerabiany kilka razy i szkoda ponownie "zawalać" postami sprawę już wyjaśnioną.
Ależ się tak nie denerwuj. Złość piękności szkodzi!!!Pelikan napisał:stary ja rozumiem, ze Ty jestes tutaj waznym moderatorem i nie masz czasu na tekie pierdoly jak odpisanie na post jakiegos marnego usera ale wyobraz sobie nie kazdy czyta to forum codziennie i przegladanie 184 stron w celu odszukania odpowiedzi na 1 pytanie moze byc troche klopotliwe ?
skoro to jest dla Ciebie takie banalne to moze podrzuc linka do postu, ktory na to pytanie udzieli mi odpowiedzi ? raczej na to nie licze ...
zegnam ozięble,
Pelikan
Dekoder nBox recorder podłączony do PV60 złączem HDMI (tryb Rozciągnięcie), telewizor w trybie AUTO:dnc napisał:... Przyczym nalezy pamiętać, ze obraz będzie się rozciągał przy podaniu go jako analogo wy.Przy cyfrowym rozdzielczość jest sztywno traktowana taka jaka jest podana, więc i obraz nie będzie obcinany z czarnych pasków...
dnc napisał:Ależ się tak nie denerwuj. Złość piękności szkodzi!!!. Nie wiem czy wiesz, ale zbyt długa oziębłość doprowadza do zaziębienia!!
![]()
A tak na powaznie, właśnie po to sa archiwizowane wszystkie posty by je sobie odszukać i przeczytać interesujące treści. W sprawie połączenia PC-TV pisałem sporo w postach z zeszłego roku (patrz pierwsze moje posty) oraz FAQ, którego link znajduje się w moim podpisie oraz jako przypięty temat w dziale Plazmy -->Panasonic