Jeśli nigdzie to nie jest zapisane, to obowiązkiem moim to NIE jest - napisz, gdzie to pominąłem...?
Idźmy dalej - postaw się na moim miejscu:
czwartek -> mieli przyjechać: pudło zajmuje większość z wolnego miejsca w pokoju (bloki), nie mówiąc o kwestii używalności tv;
piątek -> już "na pewno" mieli przyjechać - jw.
sobota, niedziela...
poniedziałek -> ale to już teraz "na 100% i na pewno" przyjadą - ale... najwidoczniej się obrazili, że "nie poszło po ich myśli" (serwisu).
Abstrahując od powyższych rozważań: pakuję.
Pudło przygotowane, przyjeżdżają, 5 minut i towar w ich aucie. W drodze lub w serwisie ktoś uszkadza sprzęt: i co...? I powiedzą wszyscy, że "taki dostali": jaką mam gwarancję, że tak nie będzie? Plus 100 innych wytłumaczeń...: ZŁE spakowanie, NIEDOKŁADNE spakowanie itd.
I żeby była jasność: wszystko mam przygotowane, poza aktualnie pudłem z powrotem w piwnicy. Ale nie będę jak jakiś debil siedział na pudle przez 5 dni (póki co - nie wiadomo czy nie dłużej), bo "MOŻE przyjadą".
Paniusi z serwisu zapowiedziałem, że do pudełka będziemy wkładać tv RAZEM Z TECHNIKIEM, co przyjedzie po tv i to nie dlatego, że jednej osobie raczej ciężko byłoby to zrobić, tylko... - z powodów jak wyżej.
A jak jutro nie przyjadą, to wtedy już nie będę uprzejmy.
Bo mam dość debilizmów typu:
- "nie ma takiego modułu" - jak jest;
- "przyjedziemy" - nie ma, nawet nie zadzwonią, że nie przyjadą;
- "zamówimy moduł" (wiedzieli który mam!) - "nie istnieje taki moduł";
- "potwierdzenia zgłoszenia nie damy", - czemu? - no bo... "termin NAM będzie leciał";
- .... i parę innych "kwiatków".
A żeby była ścisłość, to w zanadrzu mam kilka asów i bynajmniej nie chodzi tylko o to, że termin WYMIANY sprzętu upływa im w tym tygodniu - ale o tym później, bo forum też czytają. Sam ustalili takie warunki gwarancji - niech się ich trzymają.
I powtarzam: NIE MA NIGDZIE napisane (jak jest, to proszę o info - gdzie?), że mam "spakować sprzęt". Mam go przygotować, okey. I ma być wszystko co "dostał Pan z nowym tv".
Tylko do którego śmietnika ja te baterie sprzed półtora roku wrzuciłem....?