Wrzucę jeszcze jeden kamyczek do ogródka PV60 o którym nikt nie pisał.
Kupiłem PV60 przed miesiącem. Jest to druga plazma (4tv Panasonica) kupiony na allegro.
Wszystkie te TV były kupowane w hurtowniach niemieckich i miały być sprzedane na TYM rynku. Nie mam
bladego pojęcia czy przechodzą wewnętrzną kontrolę, ale wszystkie grały(ją) bezproblemowo. Obecny PV60 gra 8-10 godz dziennie od miesiąca (w weekendy 12 godz).Żadnych zwisów, wiatraczki cichuteńkie(choć dwa),zero martwych pikseli , pilot działa elegancko. Poprzednia plazma grała bezproblemowo przez dwa lata, kompletnie nic przez kila tysięcy godzin.
Współczuję kolegom ,z problemami bo jest to faktycznie problem. Kupuję na allegro u sprawdzonych sprzedawców. Na allegro PV60 4800zł,sklep 5700zł.Za dowóz 5 km z firmowego sklepu chcieli 40 zł. Facet z allegro przywiózł 300km,wniósł do domu, zainstalował podstawkę, podłączył i wszystko za friko .Profesjonalnie i każdy zadowolony.
Rynek niemiecki jest bardzo wymagający i myślę, że po tylu problemach z PV60 zrobiliby wszystko ,aby nie zepsuć bardzo dobrej opinii na tym rynku. Wszystkie te uwagi są moim prywatnym poglądem i nie generalizują całego rynku. Jedyną wada allegro to ta ,że trzeba kupować za gotówkę .Plazmy są fabrycznie zamknięte w oryginalnych pudłach.
Jeżeli sprzedawcy z allegro zarabiają przy cenie 4800 zł, to jaka jest marża sklepów ?
(dane z 9.11.06 sklep
www.jonczak.pl – cena 5699 zł ) obecnie 5299, allegro 4800-4900.
Opowieści media-markt o najniższych cenach można włożyć między bajki , a sprawę idiotów przemilczmy.
Pozdrawiam