Witajcie! Po kilku miesiącach pisania,czytania zastanawiania się nad LCD/Plazma - wczoraj kupiłem 42PV60.
Przewiozłem ja leżącą bo okazało się, że w standardowej pozycji to nie da rady. Nic sie nie stało
POdłączyłem, poskręcałem. PolsatCyfrowy podłączyłem scartem pod AV3. DVD także Scartem pod AV1. Odpaliłem.
Od razu przeżuciło mnie na AV satelity i jedziemy
Obraz: duży , jasny, czarny jest jjak węgiel. Ściągnąłem wszystkie parametry na ok 50%. Tryb pracy na normal i ok ! Ogladam na autoformacie. tylko na discovery po jakiejś minucie logo nagle wskakuje wyżej i jest w połowie nie widoczne. Jak ustawie na 16:9 jest już ok.
W AutoFormacie TV nieposzerza za bardzo co cieszy moja żone
W ogóle jest zajarana kolorami
Wszystkie loga sa ok - wyraźne. Mało wyraźne jest tylko logo discovery chanel - sam napis chanel jest mało wyraźny.
z DVD jest także dobrze. Włączam power w dvd i obraz automatycznie przeskakuje na DVD. Przy opcji z napisami trochę mnie zmroziła pixeloza napisów, ale może to kwestia przygotowania formatu napisów.
Ogólne wrażenia bardzo pozytywne. Obraz nie jest taki jak w CRT, ale jak na Płaski tv to rewelka. Napewno jest znacznie lepszy obraz niz w LCD - jakimkolwiek
Trochę w końcu tego się naoglądałem.
Jak odbierałem go to gostek podpiął go HDMI z DVD w celu sprawdzenia. Obraz rewelka.
Przycisk Power w pilocie dosć ciężko pracuje. Muszę mocniej wcisnąć - po sek. się wyłoncza. Brak żadnych poświat czy innych duszków !
Dzięki DNC i Wam wszystkim za redagowanie tego tematu. Dzięki temu Panasonic zarobił a nie LG czy Samsung