(Cy)Gorg napisał:
Masz rację, każdy chwali swoje, mam nadzieję że już chwalisz powrót swojego Samsunga po naprawie (
Pzdr. (C)G
Wiesz tylko krowa nie zmienia swoich poglądów
Na poczatku PV45 mi się podobał. Dobra cena (poniżej 4000zł) , moja ulubiona marka (mam także CRT 32" Panasonica).
Jednak po obejrzeniu tej plazmy w rzeczywistości mój zapał trochę opadł ...
Obudowa na zdjęciu wyglądała przecietnie , ale w rzeczywistości było jeszcze gorzej a dodatkowo podstawa wyglądała okropnie.
Dodatkowe informacje o zainstalowaniu kilku wentylatorów spowodowały to że plazma ta odeszła na dalszy plan zakupowy ...
Po obejrzeniu plazm innych producentów (samsung,LG) a także panasonic PV70 stwierdziłem czemu mam sobie psuć wygląd salonu , którego urządzenie mnie kosztowalo mnóstwo pieniędzy ?
Dla mnie TV to także mebel który nie może szpecić salonu ...
Zaczęłem chodzić po sklepach i przyglądac się plazmą i szczerze mówiąc różnicie w jakości obrazu są minimalne ...
Dużo zależy od sygnału i ... ustawień w plaźmie ...
Czasami "bajery" zamist poprawić obraz - pogarszają go ...
Inni producenci jakoś mogli zaproponować plazmy w jakiś w miare ładnych obudowach ...
Wybrałem w "ślepo" Samsunga C91H i z obrazu jestem bardzo zadowolony. Musiałem dość drastycznie zmienić ustawienia obrazu bo te fabryczne mi nie pasowały ...
Obudowa jest wręcz cudowana. Sądzę że takie wykonanie było dotychczas zarezerwowane dla sporo wyższej klasy cenowej ...
Plazma ma swoje wady (o jakich pisałem!) ale też ma zalety które sam wymieniałeś i sam stwierdziłeś że szkoda że nie ma tak w Panasonicu ...
Naprawdę nie rozumię ...
To o czym mówię (brzydota obudowy i podstawki + wentylatory) to nie mój wymysł , ale fakty ...
PS. Niestety mój Samsung jeszcze z naprawy nie wrócił. Zbyt nowy model i serwis lokalny ma problemy z ... wgraniem oprogramowania ...
Ehhh ...