szukałem, znalazłem ale nie mogę wejść...
Witam.
Kupiłem jakieś 2 tygodnie temu Th-42PV45 w EURO RTVAGD w Zielonej Górze ten telewizorek i jestem z niego bardzo, ale to bardzo zadowolony.
Ponieważ była to ostatnia sztuka na sklepie to chciałem sprawdzić ile czasu juz tam pracował..
Wejście do Menu1 bez problemów, ale jak wejść do Menu2 ?
wyczytałem że:
"- Wejść na kanał 99.
- W menu dźwięku ustawić tony niskie na maksimum, tony wysokie na minimum.
- Należy nacisnąć i przytrzymać klawisz INDEX na pilocie i jednocześnie nacisnąć klawisz "strzałki w dół" na TV. Na ekranie powinno pojawić się MENU 1.
- Po menu poruszać się można klawiszami czerwonym (do przodu) i zielonym (wstecz) na pilocie.
- Aby wejść do MENU 2 należy dojść do końca MENU 1 i nacisnąć klawisz HOLD na pilocie
- Na samym końcu MENU 2 jest okienko z ilością przepracowanych godzin."
Biegam po tym menu1 klawiszem czerwonym na pilocie, wciskam Hold na pilocie ale nie mogę wejść wyżej... Może na tym modelu to trzeba zrobic w inny sposób?
Plazmę porównywałem z LG 42PC3Ra też w promocji po 3999. Na początku małżonka stwierdziła że LG świeci lepiej i ma bardziej naturalne kolory.
Poprosiłem o postawienie obok siebie w.w plazm i o piloty od nich. Krótka zabawa z ustawieniami i o dziwo Panasonic jest o niebo lepszy... Sygnał z tego samego źródła, dla pewności zamieniałem kable antenowe, i Panasonic dalej górą.
Trochę trwało przekonywanie małżonki że ten srebrny kolor jest lepszy od czarnego z LG, ale w końcu dała się namówić.
Co ciekawe mimo że LG ma kontrast 10000:1 a Panasonic 8000:1 to przy średnich ustawieniach Panasonić był jaśniejszy, a czerń była na mój gust lepsza.
Już w domu okazało się że Panasonic pomimo tego że był wyższy od Lg (głośniki pod ekranem, a w LG z boków), to idealnie pasuje, bo leżac na kanapie nie zasłania jego dołu blat stolika, co przy LG byłoby trochę denerwujące.
Kolor srebrny też zrobił się jakiś taki bardziej neutralny na tle jasnej ściany..
Czytałem że należy go przewozić tylko w pozycji stojącej, ale do mojego autka zechciał się zmieścić na leżąco i to tylko bagażnika (Mitsubishi Carisma), a po przejechaniu 30 km jest Ok.
Pokój bardzo jasny ( duże drzwi balkonowe i dwa okna ), tylko jak słońce świeci bezpośrednio na ekran to są problemy z czytelnym odbiorem obrazu, ale od czego są żaluzje... Poprzednio na zwykłym CRT też były problemy, tak że bez zmian.
Sprawdzałem go na tunerze Polsatu po Euro, DVD Manta Prince 1 tez po Euro, stary magnetowid Panasonica po AV i na antenie zewnetrznej szerokopasmowej - wszędzie obraz "Żyleta". Przeskalowywanie obrazu bardzo dobre, z tym że przy odbiorze DIVx z Manty ma tendencje do ucinania napisów na dole ekranu, tak że trzeba podnosić napisy wyżej.
Po podłączeniu do laptopa Hp i przy pulpicie 1024x768 obraz OK, chyba skuszę się na LiveBoxa z Neostrady.
Syn sprawdzał swoje Playstation2 i stwierdził ż dopiero teraz to jest zabawa...
Żadnych węży, powidoków nie zaobserwowałem mimo że gra po kilka godzin na jednym kanale (Telewizorek gra średnio po 10 godzin dziennie). Parametry obrazu ustawione na ok 50% i jest według mnie Ok.
Na koniec powiem Wam że od jakiegoś roku myślałem ale o zakupie TV tylnoprojekcyjnego lub plazmy (dokładniej o Sony KDF-50E2010 lub o Panasonic TH-42PV60), a decyzja o tym zakupie wynikła z mojego wcześniejszego oświadczenia małżonce że kupię tego pierwszego którego cena spadnie poniżej 4000zł.
Teraz myślę że to był dobry wybór, bo w pokoju jest kominek i mimo że jest zabudowany to kurz i tak jest, a prościej będzie przedmuchać tył plazmy niż dobierać się do matryc LCD w Sony.
Proszę o pomoc jak wejść do Menu2.
Pozdrawiam Janusz