Witam!
Po wielu godzinach ślęczenia na różnych TV forach, po wielu godzinach testów zarówno domowych jak i porównywaniu w marketach – dokonałem wyboru! And the winner is…..
………….PIONEER!!!!!!! Powiem Wam jedno, czepliwy ze mnie gościu naprawdę, ale jak odpaliłem TV w pokoju całe moje czepianie zniknęło. Wygląd zewnętrzny tej plasmy nie ma sobie równych ( wiem o gustach się nie dyskutuje), a obraz ??? Powiem tak oglądanie to czysta przyjemność, szczerze mówiąc takie filmy jak Matrix, Pan i władca na… , Władca Pierścieni, Gwiezdne Wojny to POEZJA dla moich oczu. Wszystko jest tak jak ma być ZERO KOMPROMISÓW nie tak jak w LCD - nie chcę rozpętać wojny, ale wiem co mówię bo miałem JVC 40s70 i w ciemnych scenach „gul mi skakał”. Teraz włączam mojego Pionierka i spokój…. ….. wszystko idealnie!!! Piękne nasycone kolory, super czerń, skala kolorów ( przejścia tonalne w Matrix’e), kąty boczne!!!, szczegółowość!!! ( np. film Dżungla – bosze to odlot). Jeżeli chodzi o sygnał SD ( Cyfra +) – rewelka! O ile przy LCD które miałem mogłem mówić o jednym konkretnym dobrym sygnale ( TVN), to teraz może dwa kanały wyglądają dobrze, a reszta BARDZO DOBRZE!!!
Myślałem, że jak będę miał już nowy TV to napiszę jakiś test, ale powiem Wam szczerze – nie da rady!!! Każda próba testu ( nawet ze szwagrem) kończy się „zatopieniem” w oglądanym filmie!!!
A jeszcze jedno kupiłem 50” i to był przysłowiowy „strzał w 10tę” ( myślałem o 42”), jeżeli więc wahacie się z wyborem ( odległość oglądania 4- 5m) to znacie moje zdanie.
Jak zobaczycie gdzieś, kiedyś faceta siedzącego z szerokim uśmiechem na twarzy i błyskiem w oku przed PIONEER’EM PDP 507XA to pewnie będę ja Groszek!!
Nie będę pisał jakie TV zostawił pokonane na „testowym placu boju”, w zamian pozdrawiam Was i życzę żebyście dokonywali najlepszych dla siebie wyborów!!!
Groszek
P.S.
W obecnej chwil TV gra na ustawieniach standardowych ( powidoków nie stwierdzono).
P.P.S.
To już zmykam - będziemy oglądać z żonką Piratów z Karaibów - Jo hoo i butelka rumu!!!!