Witam,
Od 6 lat mam Pioneera 427XD z tunerem analogowym i cyfrowym MPEG-2 co oznacza że wkrótce będę potrzebował dokupic zewnętrzny tuner TV MPEG-4. Obraz na tej plazmie nadal jest bardzo dobry , a że kosztowała więcej niż obecnie 55" Panasonic VT50 więc na razie nie mam zamiaru sie z nią rozstać.
Majac na uwadze że posiadam spora kolekcję płyt DVD, TV-SAT, a także siec bezprzewodową wpadłem na pomysł by zamiast wszystkich skrzynek (wiCD Player PIONEER, odtwarzacz DVD, tuner sat, dysk zewnętrzny 1 TB, adapter WiFi) dokupic jedno urządzenie typu SMART Blue Ray Recorder (najlepiej z wbudowanym dyskiem) pozostawiając jedynie amplituner Pioneer i kolumny.
Najbliżej spełnieniu tej idei znajduje sie recorder Samsung Blue Ray E8300 - ma 2 tunery MPEG4, HDD 320 GB, CI+, Smart TV, PiP, odtwarza sporo nośników, opcja klawiatury. Brakuje tem,u urządzeniu jedynie tunera satelitarnego aby móc odbierać T SAT n poprzez moduł CI i ... jakości , bo sprzęt ten coś niedomaga (problemy z odtwarzaniem płyt DVD, była zmniana softu , ale nadal nie jest podobno najlpeij).
Czy ktoś zna jakieś dlepsze jakościowo alternatywne dla SAMSUNGA E8300 urządzenie z wieloformatowym odtwarzaczem Blue Ray/DVD/CD, zapisem na własnym HDD, Smart TV z obsługą poprzez klawiaturę/iphone/pad/mysz, 2 tunerami DVB-T/T2, Tunerem TV SAT i modułem CI+. Szperając po SONY i Panasonic znalazłem ciekawe kombajny tyle że bez DBT -T i Tunera SAT cy CI+.
Będę wdzięczny za rekomendację.