Yaras napisał:
do buczenia już przywykłem ale pojawiło się ostatnio nowe zjawisko (a może wcześniej tego nie zauważyłem będąc pod wrażeniem marki

) lekkiego rozmazu kontrastu przy szybkich scenach np. w czasie ostatniego meczu naszej reprezentacji - przy "statycznych" scenach było doskonale widać murawę boiska a już w czasie ruchu kamery nawet piłka ulegała lekkiemu wydłużeniu.
A moze poprostu ogladales mecz w opcji WIDE? Osobiscie nie przepadam za ta opcja gdyz za bardzo rozciaga brzegi ekranu ale za to daje optymalna wysokosc. Czy ktos ma na to jakas rade?
Generalnie brytyjska TV (a taka odbieram) nadaje programy (generalnie cala emisja jest panoramiczna z nielicznymi wyjatkami),ktore prawidlowe proporcje w pionie Pionieer uzyskuje w trybie FULL albo WIDE. I w tym jest gwozdz. Po prostu nie moge scierpiec tego wydluzania po bokach w poziomie jak i tez nie lubie splaszczonych glow. Wiem ,ze cos kosztem czegos ale... Inne opcje powoduja,ze obraz jest nie do ogladania (zbyt duze rozciagniecie w pionie lub paski po bokach ). A moze mozna w menu serwisowym te opcje jakos poprawic? Co na to specjalisci?
botr napisał:
Cos ten temacik umiera ..Kiki miał pokazac zdjecia , kolega miał opisac wrazenia po podłaczeniu Ferdka HD .....a tu nic , cisza w temacie
Ferdek podlaczony. Ne zamierzam korzystac z Cyfry a tym bardziej z Polsatu. Co zauwazylem?
-Niemieckie programy SD zostawiaja polska transmisje w szerokopojetym kurzu. Nie ma co porownywac. To jak maluch z 1977 i Nowe Audi A3. Jezeli bedziemy tylko zmieniac prezesow TV a nie jakosci transmisji to daleko nie zajdziemy.
-Brytyjskie programy FTA z Astry 2/Eurobird niczym sie nie roznia jakoscia od programow DVB-T.
-Co do HD. mialem okazje tylko testowac BBC HD. Na pierwszy rzut oka nie powala na nogi aczkolwiek widac wiecej szczegolow w roznego rodzaju panoramicznych widokach na miasto etc. Wtedy nie powiem- zachwyca.A tak...wrazenia srednie
Mialem okazje porownac LCD Philipsa 37" i mojego Pionka. Werdykt taki sam jak polski i niemiecki przekaz DVB