kiki napisał:
witam
co to znaczy Pionka 5000 - za 5000 zł?
DSV - też sprzedawał RXE za 7000 zł / żadna rewelacja/ tyle że powystawowe. Pismo jest cierpliwe i przyjmie wszystko.
Goliat - nie masz pojecia o czy mówisz.
Prezentacja w domu to jest bezapelacyjnie najlepsza forma sprawdzenia telewizora w domu przed zakupem . I klienta nie kosztuje ani grosza. A koszt dojazdu jest skalkulowany na kosztach benzyny.
Ci którzy mieli prezentacje wiedzą najlepiej jak to funkcjonuje i dla kogo jest. Jak jesteś chory i nie mozesz wyjść i lekarz pzychodzi do Ciebie - to jest dla kogo dobrze ,dla lekarza czy dla Ciebie ?
Oczywiscie ,ze w wysokich technologiach popieram firmy które posiadaja polską gwarancję i serwis. Kto się juz spotkal z tym problemem dobrze wie o czym mówię. Na kogoś ten problem spadnie i tak /jeśli gwarancji polskiej nie ma /. I chcesz powiedzieć ,ze zawieziesz plazmę do Niemiec na swój koszt - ot tak. Przecież to dla Ciebie nic. Bo dla klienta to znaczące i bardzo kłopotliwe oraz mocno kosztowne .
Zapytaj też o wymianę plazmy na drodze handlowej - to zobaczysz co to jest HORROR . Już wiele osób to przeżywało przy Pixmanii .
pozdrawiam
Tu chodzi poprostu o czysty fakt.
DSV jako dystrybutor (nie pełen przedstawiciel koncernu) ma kłopot bo nie respektuje euro-gwarancji!
Nie chodzi mi tu o handlowanie w celach zarobkowych tzn. ściąganie z niepewnych źródeł itp.... klocki a o fakt możliwości zakupu w lepszej cenie niż w RP.
Po wstąpieniu do Unii jest rzeczą naturalną że część (większa) naszych konsumentów ma prawio do zakupu sprzętu tam gdzie się jej podoba.
Ci których stać na zakup w RP i tak kupią sobie na f-rę Vat i pokombinują z dochodem

(czy to do końca uczciwe?-ich problem)
Natomiast dlaczego "rasowe" przedstawicielstwa w rodzaju:
Panasonic Polska i Sony Poland nie mają problemu z zarejestrowaniem gwarancji po okazaniu f-ry zakupu?
Nie mam nic do klientów "luksusowych" którzy mają prawo do zakupu z prezentacją (mam nadzieję że z częścią artystyczną

) ale są też ludzie którzy szukają lepszych cen i tutaj osobiście chcę im pomóc (bo uważam że mają do tego prawo).
A jeżeli chodzi o wszystkowiedzących to z własnej autopsji wiem że takich w 100% brak!
I na przyszłość proszę zostaw temat lekarzy...... (skrzywienie zawodowe

)
Pozdrawiam życząc udanych prezentacji......