Ja również jestem zadowolony z zakupu. Co do podswietlenia Tv, 20 przepala obraz w moim wypadku jedynie na ustawieniach fabrycznych, ktore osobiscie nie przypadly mi do gustu. Musialem obnizyc kontrast, ciut jasnosc i nasycenie barw, gdyz poczatku pojawialo się za duzo czerwonego. Teraz obraz odzwierciedla kolory rzeczywiste, przy takich ustawieniach stosuje podswietlenie 20 i jest jak najbardziej w porzadku.
Oczywiscie mozna zestawiac serie 6 obok 7, 7 obok 8, 8 obok 9, itd. i tak naprawdę w nieskonczonosc doplacac do tv. Od poczatku zalozylem, ze nie przeznacze wiekszej kwoty niz 4000 na tv, kupilem ostatecznie samsunga za 3700 i jestem bardzo zadowolony.
Zalezalo mi na multimedialnym tv i taki wlasnie otrzymalem, ze smart tv korzystam bardzo często, szczegolnie z serwisu iplex. Troche faktycznie trzeba się pobawic ustawieniami, ale wystarczy raptem poprzestawiac kilka suwakow zeby dopasowac obraz do swoich potrzeb. Clouding przy obrazie z Cyfry+ praktycznie niewidoczny. Daje się natomiast bardziej zauwazyc przy podlaczeniu kompa przez hdmi i ogladania filmu z ciemna sceneria, mam wrazenie ze micro dimming dziala wtedy slabiej lub jest to kwestia po prostu ustawien podczas polaczenia kompa do tv, tam korzystam z ustawienia standardowo bez dodatkowej kalibracji i jestem zaskoczony jakoscia divxow, ktore wygladaja rewelacyjnie na tym tv.
Na pewno wkurza mnie regulacja wielkosci napisow w odtwarzaczu wbudowanym w tv, kiedy korzystam z dysku zewnetrznego. Rozmiar duzy przy ogladaniu z odleglosci 4,5 metra 46 cali jest zdecydowanie za maly i nic z tym zrobic nie mogę.
Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk