Witam wszystkich na forum.
Od ok. dwóch tygodni posiadam TV UE46ES6800 zakupiony przez Internet w OleOle.
Nie jestem żadnym
”…..FILEM” tylko zwykłym przeciętnym użytkownikiem.
Na TV oglądam kanały naziemnej telewizji cyfrowe ( planuje zmienić na coś w HD ) – średnia jakość , za to filmy Bluray z LG BD570 to bajka. Z komputera udostępniam za pomocą programu
Allshare 2.1.0.12031_10, działa bez problemu, PC łączy się bezpośrednio z TV przez WiFi ( Samsung wykrywany jest jako siec wifi - trzeba tylko go udostępnić ) . TV bez problemów współpracuje z routerem Edimax 3G-6200n , zarówno po kablu jak i wifi. Aktualizacja online do T-MST10PDEUC-1030.0 bez problemu.
Ktoś pisał o tym, że Tv się grzeje, u mnie tak jest, po kilku godzinach oglądania, ok. 5 – ramka z lewej i prawej strony jest dość ciepła, tak samo jak tył z lewej strony w połowie wysokości. 3D działa i nawet fajnie to wygląda, ale akurat to nie jest mi do niczego potrzebne. Dysk 500GB Samsunga działa bez problemu, jak do tej pory TV czysta wszystkie filmy, z czym BD570 miał czasem problem, tak samo jak Sony Bravia kolegi, która nie znajduje dysku WD 500GB.
Dużo było pisane na temat cluding’u – w większości są to subiektywne spostrzeżenia użytkownika danego modelu lub marki, zawsze można zobaczyć to, co się chce
Zamiast pisać pokaże kilka fotek.
Czas naświetlania 1/3s
ISO 200
Czas naświetlania 1/8s
ISO 800
Czas naświetlania 1/8s
ISO 800
Czas naświetlania 2,5s
ISO 200
Czas naświetlania 1/3s
ISO 200
Czas naświetlania 3,2s
ISO 200
Czas naświetlania 0,77s
ISO 200
Czas naświetlania 2s
ISO 100
Czas naświetlania 1/80s
ISO 3200
Czas naświetlania 3,2s
ISO 200
Czas naświetlania 8s
ISO 200
Jestem zadowolony z zakupu.
Człowieku, nie wklejaj fotek zajmujących pół strony! Co chcesz tym udowodnić? Jaki jesteś za*ebisty? Nie od dziś wiadomo, że wystarczy odpowiednio "spreparować" podświetlenie aby cloudingu nie było. Szkopuł w tym, że nie każdemu taki obraz pasuje. Również mam TV z cloudingiem i w kilka chwil, mogę cyknąć setki podobnych fotek na których nie będzie tego widać. Wystarczy minuta na ustawienia obrazu.
Co do serii EH; nie ma "chmurek", bo obraz gorzej podświetlony niż w serii ES. Nieostry, mydlany, bez wyrazu. Żeby to dostrzec, trzeba ustawić ES i EH obok siebie - różnica kolosalna.
daruj sobie takie uwagi. nikt nic nie preparował, pomyśl zanim coś napiszesz, nawet nie wiesz jakie są ustawienia:spam: