Ja mam takie pytanie: czy jakiekolwiek znaczenie ma "Tryb obrazu" (standardowy, naturalny, itd) sama w sobie, czy może jest to zwyczajnie nazwa zestawu parametrów? Innymi słowy, jeżeli w dwóch trybach ustawię takie same parametry, to czy te tryby będą dokładnie identyczne?
Witam
Co do pilota, u mnie działa dobrze odbija od sufitu i ściany.
Na codzień używam Logitech Harmony 600 on to działa bez zastrzezen.
TVP1 i TVP2 HD szukaj powyżej kanału 250, taka fanaberia Cyfry Potem już tylko zabawa z edytorem. Fajnie, ze można sobie własne nazwy ustawiać, np. zamiast Nat Geo HD wpisałem National Geographic HD. Drobiazgi, ale miłe.
A kanałów raczej nie pousuwasz, ale można sobie poprzenosić powyżej jakiegoś numeru na liście. Ja zrobiłem sobie własne od 1 do 200, a to co nie oglądam przenumerowałem na 400+, radio na 700+. Porządek musi być
Co do pilota, to działa prawie w każdej pozycji, nawet skierowany zupełnie na bok, czyli sygnał odbity zbiera dobrze, co świadczy o czułości odbiornika. Osobiście używam Logitech Harmony One i tu dopiero można poszaleć, tak z zasięgiem pilota jak i sekwencjami, opóźnieniem itd.
Czy zauważyliście w swoim tv, że pilotem trzeba mocno w czujnik celować, żeby zadziałał? Mam na myśli, że nie odbija od sufitu, ścian itd.
No z tym pilotem to kiepsko i u mnie, musi być dokładnie nakierowany inaczej lipa
Wymieńcie baterie na nowe - powinno być OK U mnie było tak samo.Mówię o oryginalnym pilocie. Czyli jak widać wina pilota, a nie czujnika.
Nie były rozładowane. Tak po prostu miało być. Do sprzętu elektronicznego bardzo często dodawane są baterie i znacznie gorszych parametrach. Z punktu widzenia producenta to spora oszczędność. Lepiej tak niż gdyby nie dołączano żadnych baterii.U mnie się okazało, że te niby nowe baterie w komplecie od telewizora, były prawie zupełnie rozładowane
Nie mam pytań...Do sprzętu elektronicznego bardzo często dodawane są baterie i znacznie gorszych parametrach. Z punktu widzenia producenta to spora oszczędność.
ze strony samsunga
Wymiary (szer.*wys.*gł.)
Zestaw bez podstawy (szer. x wys. x głęb.): 1 070,2 x 635,6 x 46,9 mm
Zestaw z podstawą (szer. x wys. x głęb.): 1 070,2 x 702 x 276,7 mm
Opakowanie (szer. x wys. x głęb.): 1 330 x 739 x 145 mm4
pozdrawiam
Aktualizacja przez usb wygląda tak, że ściągamy ze strony samsunga najnowszy firmware i ten plik exe. odpalamy za pomocą tv. tak?
Przepraszam za takie pytanie, może to banał ale wolę spytać niż coś sknocić.
Router mam Linksys WRT54G2 i nie widzę w adminie możliwoscizmiany z BG na N. Latop też samsung RF710.
Ale wiecie co. Odinstalowałem trochę aplikacji z TV, przede wszystkim gry które zajmowały dużo pamięci TV. TV ma teraz więcej pamięci na buforowanie i jest trochę lepiej bo rzadziej buforuje ale jednak nadal. Nie wiem czy dobrze kombinuje ale to chyba ma sens.
Niestety żadnych z tych ustawień nie odnajduję ani w laptopie ani w adminie routera. Fotki jeszcze przechodzą ale ładują sie powoli. Natomiast na film nie ma szans.
Przy odtwarzaniu filmu z telefonu jest to samo ale jeśli odtwarzam go na laptopie to buforowanie występuje rzadziej. Jeśli zmienie urządzenie na TV to nie da sie oglądać
W ogóle to zauważyłem że TV w sieci nazywa sie 46ES68001 (?)
Pobawiłem sie dziś trochę więcej i starałem sie oglądać filmy z iplexu, tuby itp. i jest to samo. Czyli na pewno to nie karta sieciowa a wina TV, routera lub dostawcy internetu. Internet mam 4mb i po zmierzeniu tyle jest więc to raczej nie ich wina. Zostaje router lub TV z naciskiem raczej na ten pierwszy.
Zobaczy się wieczorem
Mam nadzieję, że poprawili problem z HDMI-CEC, bo bardzo mnie to wkurza, że TV serii A steruje kinem, a ES nie potrafi
Edit:
wrzuciłem i nie zmieniło się na razie nic dostrzegalnego. Na pewno dalej nie działa sterowanie Anynet+
Jeszcze testuję.
Co się stanie: zmieni się opis z 1025 na 1026
Przy odtwarzaniu filmu z telefonu jest to samo ale jeśli odtwarzam go na laptopie to buforowanie występuje rzadziej. Jeśli zmienie urządzenie na TV to nie da sie oglądać
Witam.
Koledzy jestem o krok od kupienia ES40"6800.Jednak od szafki(POD TV) do łózka gdzie pewnie bede ogladal najczesciej mam 2,5m.Czy to nie za malo ? abym mogl sie cieszyc obrazem a zarazem nie stracic oczu? dzieki za info.
Na co zwrocic uwage kupujac nowego samsunga przez internet ?