Witajcie,
Zobowiązałęm się do opisania swoich wrażeń i doświadczeń w podejmowaniu decyzji o zakupie Q91H więc to czynię.
Jak większość z nas przed dokonaniem zakupu telewizora studiowało wszelkie informacje ze stron producentów, opinii internetowych i oglądów w sklepach. Opinie sprzedawców dalekie są często od fachowej wiedzy i ograniczają się najczęściej do informacji co się sprzedaje a co nie. Doświadczenie nauczyło mnie, że nie zawsze większość ma rację i to że wszyscy mają etopirynę nie przekonuje mnie do dokonania określonego wyboru
W ostatniej rozgrywce pozostały na placu boju trzy maszyny: Q91H, PV70P oraz Hitachi 9700. Panas był faworytem ale odpadł ze względu na gorsze wyposażenie, "zielone cienie", gorszą ochronę przed wypalaniem, brak obrotowej podstawy, sporo niezadowolonych klientów, że nie wspomnę o filtrze odblaskowym, którego brak. W przypadku 9700 bardzo podobał mi się obraz i pewnie również elektrycznie obracana podstawa, ale nikt nie potrafił mi wytłumaczyć dlaczego powinienem zapłacić za niego 2000PLN więcej niż np. za Q91H, który świecił podobnie. Udało mi się nawet dokonać bezpośredniego porównania Samsunga z Panasem i przyznam, że ten pierwszy bardziej mnie do siebie przekonał. Dokonałem więc wyboru i od piątku mam możliwość obcowania z nim już na codzień. Podłączyłem go do cieszącego się nienajlepszą opinią Echostara DSB 606 i cóz...zostałem powalony jakością...
Właściwie oglądając TV z każdej odległości i przy większości kanałów nie ma się czego czepić. Obraz jest klarowny, duża głębia kolorów i czerń....piękna. Zwróciłem też uwagę na biel, która wg mnie istnieje tylko trzeba obraz dobrze sobie ustawić. Zaglądałem również do menu serwisowego i tam też sporo w tej materii można pozmieniać. Być może przesadzę ale większość filmów, które już oglądałem tutaj zupełnie inaczej wyglądają. Mam wrażenie, iż są nawet trójwymiarowe
Jak narazie nie znalazłem w Q91H żadnych uchybień ale pewnie też specjalnie ich nie szukam...w końcu to tylko telewizor i gotować nie będzie
Spełnia on moje oczekiwania i pozwala mi cieszyć się jakością obrazu zarówno oglądając DVD jak i Tv Sat. Świetnie też spisuje się przy podłączeniu laptopa przez VGA-sam się dopasowuje
Generalnie polecam bez żadnej ściemy
Mam tylko problem z podłączeniem Xboxa 360 przez VGA ale to pewnie dlatego, że nie potrafię zmienić rozdzielczości i obraz nie może się dopasować...natomiast przez AV działa b.dobrze.