Witam wszystkich

Od paru dni jestem posiadaczem 42C91h. Telewizor jak do tej pory pracuje bez żadnych problemów (sądząc po opiniach, wszystko może się zdarzyć, więc TV kineskopowy jeszcze trzymam).
Nie miałem za dużo czasu na zabawę, ale mogę się podzielić kilkoma uwagami i jednocześnie poproszę o Wasze obserwacje.
Generalnie, jak dla mnie jedyną zaletą posiadania plazmy jest duży ekran, no i może w małym stopniu większa rozdzielczość niż w CRT. Cała reszta cech plazmy jest dla mnie gorsza niż w CRT. No, ale byłem tego świadom, chciałem oglądać filmy na dużym ekranie. Siedzę 3m od ekranu.
Czy każdy z posiadaczy zauważył „pikselozę/mrowienie” w przypadku oglądania ciemnych scen? Obraz nie jest przejrzysty.... efekt tak jak na LCD. Na jasnych scenach jest dobrze. Jestem bardzo wymagający i dużo widzę. Są to obserwacje z DVD Panasonica S75 na sygnale puszczonym przez Component (ale na bardzo słabym kabelku). I tu moje kolejne pytania: czy warto kupować DVD z upsamplingiem do 720p lub 1080i? Czy zmiana kabelka component na jakiś firmowy da mi zauważalną poprawę? Czy może lepiej HDMI?
Co do sygnału SD – to jest kiepski, co jest kwestia jakości dostawcy jak i samą specyfiką plazmy. Byłem tego świadom i myślę już o jakiejś platformie cyfrowej.
Plazma wygląda ładnie, hałas pracy jest słyszalny delikatnie z bliska, z 3 m z włączonym dźwiękiem nie słychać. Mój zwykły TV Panasonica pracuje ciut głośniej i nie przeszkadzało mi to.
Będę wdzięczy za sugestie odnośnie połączeń jak i samych źródeł do tej plazmy. Co Wy używacie? Na co zwrócić uwagę? Może ktoś się podzieli ustawieniami? Żeby nie zaśmiecać forum z chęcią popisze maile (adres podam na PW).
Pozdrawiam
Andrzej