Ej, sorry ja tez tego nie rozumiem, możesz rozwinąć?A co tu tłumaczyć?
Nie rozumiesz?
Myślisz ze Twoja matryca na ilu Hz pracuje ?
Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka
Ej, sorry ja tez tego nie rozumiem, możesz rozwinąć?A co tu tłumaczyć?
Nie rozumiesz?
Myślisz ze Twoja matryca na ilu Hz pracuje ?
Ja ma m 50 i zgodnie z oznaczeniem matrycy potwierdzonym przez Samsunga panel jest 100/120hz. Problemem jest płyta główna i to dlatego jest tylko jeden suwak. Podobno nie ma możliwości uruchomienia obu opcji AMP przez menu serwisowe ani też przez aktualizacje softu.
No to nie masz 120 Hz matrycyWitaj, czy informacja dot. winy płyty głównej jest pewna? Skąd te info?
Dla przypomnienia: mój TV to UE50J6240 z matrycą 120Hz i tylko jednym suwakiem w ustawieniach AMP.
Telewizor mam podpięty również jako drugi monitor do komputera. Niestety maksymalne odświeżanie jakie moge dla niego ustawić to 60 Hz. Obawiam się, że pomimo matrycy 120-hertzowej pracuje ona w trybie 60 Hz...
Dziwna sytuacja myślę ze jeśli panel miał by 100hz to samsung by go nie ograniczal
Chyba jedyny sposób żeby rozwiać wszelkie wątpliwości to zmierzyć szybką kamerą i testem ufo jakiegoś większego j6240 z matrycą 120hz ale jednym suwakiem. Ktoś da radę? Wtedy będzie wiadomo czy po włączeniu motion plus liczy i wyświetla pośrednie klatki czy nie.
Masz matryce 120 Hz o w spółpracy z komputerem poczytaj na "zaprzyjaźnionym" forum...
PC podłączony do TV zawsze zapodaje 60Hz i bez znaczenia jakie odświeżanie ekranu ma telewizor. Można o tym poczytać w necie. U mnie po podłączeniu UE50J6240 w sterownikach od grafy od AMD pokazuje maks 75Hz przy ustawionej rozdzielczości z kompa 1680x1050.
Chyba jedyny sposób żeby rozwiać wszelkie wątpliwości to zmierzyć szybką kamerą i testem ufo jakiegoś większego j6240 z matrycą 120hz ale jednym suwakiem. Ktoś da radę? Wtedy będzie wiadomo czy po włączeniu motion plus liczy i wyświetla pośrednie klatki czy nie.
Odnośnie UFO testu - z ciekawości odpalony w przeglądarce TV wyświetla niestabilne 60 fps (czasami spada o kilka klatek w dół) niezależnie od trybu obrazu i ustawień AMP.
Na co wam matryca 120 Hz?