No jestem już w klubie i co mam teraz zrobić ? Do kogo napisać ?kwestia ustawień. Jak dołączysz do klubu to chłopaki Ci podpowiedzą![]()
Generalnie matryca 120 HZ i ma wysoki współczynnik upłynniania nie powinna ta piłka smużyć.
No jestem już w klubie i co mam teraz zrobić ? Do kogo napisać ?kwestia ustawień. Jak dołączysz do klubu to chłopaki Ci podpowiedzą![]()
Generalnie matryca 120 HZ i ma wysoki współczynnik upłynniania nie powinna ta piłka smużyć.
No jestem już w klubie i co mam teraz zrobić ? Do kogo napisać ?
Domyślam się o którym teście mówisz i niestety słabo jest tam to wyjaśnione. Przede wszystkim tryb film nie pasuje do sportu i te ustawienia są może i dobre ale temperatura barw ciepły 2 i ostrość 10 to jakaś abstrakcja przy sporcie. No chyba że się jednak mylę.Na konkurencyjnym forum masz test tego telewizora. Masz tam łopatologicznie wyjaśnione w tym jak działają upłynniacze, jak je poustawiać w tym do sportu itp.
Tryby gry nie próbowałem ale może to być dobry sposób skoro teraz gry są takie wymagające więc muszą być mega płynneDo sportu pokombinuj sobie po prostu z upłynniaczami i zmniejsz podświetlenie w trybie standardowym czy naturalnym. Zobacz też jak ci sie spodoba tryb gry.
Ja raczej też na 50 (ale zmieniam pod wpływem forum a potem znowu wracam) ale to raczej do filmów bo mecze czyli sceny dynamiczne nie nadąża tv za akcją i rozmywa taką ostrość
Jak działa w tym modelu CI i OneConnect?
Miejsce na kartę jest w telewizorze. Czy jest konieczność podłączenia anteny również bezpośrednio do TV czy antena może być podłączona do Boxa?
Uwierz mi że czytam od tygodnia. I każdy mówi co innego.Bo masz nie odpowiednie ustawienia, poczytaj w temacie albo zamów sobie kalibrację.
Uwierz mi że czytam od tygodnia. I każdy mówi co innego.
A tak przy okazji czy warto włączać HDR do zwykłej telewizji w NC+ ? Zwykłej tzn TVN Polsat czy Discovery ew. Canal + ? Czy potrzebne są jednak odpowiednie treści bo takto będzie jeszcze gorzej i tv będzie się męczył upscallingiem ?
Człowieku ustaw na naturalny i nie słuchaj głupot o ustawieniu na film i kolory na ciepły 2 ,,,,, jezu , jak można ogłądac pomarańczowy śnieg ??? tryb naturalny, podświetlenie 9-10 ,jasność 0 , kontrast 90-95 , ostrość 10-15 , kolor 50 , tonacja kolorów standardowy ,,,,,, I masz biały śnieg , naturalny kolor twarzy ludzi w studiu itd. ....