Jeżeli głównie do filmów w ciemnym pomieszczeniu to VA.Dzięki za odpowiedź. Ciągle się się waham pomiędzy właśnie 55mu7002 a LG 55sj800v na ips. Co byście polecali i dlaczego? Wiem że LG jest na matrycy RGBW widać różnicę?
To masz LG 55Sj850 za 3999 zł z matrycą natywną 100Hz.
Siemanko. Mam ten telewizorek i do niego dekoder cyfrowego Polsatu. Czy warto przechodzić na moduł cam czy zostać przy dekoderze. Dekoder jest jako główny w moltiroom.
Tv głównie do sportu
Samsung ma obraz igła przy filmach/Netflixie, gorzej ze sportem. Ja często oglądam mecze i przy dynamicznych scenach ciągle mam jakieś smugi, przycięcia. Po kilku tygodniach prób i błędów jakoś to sobie ustawiłem ale ideału nie ma. Jak moge w miarę dobrze oglądac mecze, to jak na tych samych ustawieniach oglądam skoki to narty podczas oglądania skoczka w locie pozostawiają za sobą dziwne refleksy... To samo się dzieje jak oglądam sport z satelity niemieckiej.
Spodziewałem sie czegoś lepszego jeżeli chodzi o oglądanie sportu.
Jest dostępny dla niebieskich członków forum i to z kalibracją gratis i z dostawą. Napisz na PW dostaniesz info.
To może jednak coś nie tak z TV... albo jednak kiepsko ustawione u mnie smug nie zostawiają narty.
Mam wrażenie, że przy szybkich wybiciach piłki czasem się rozmywa ale to jedyny moment albo po prostu próbuję się do czegoś do czepić bo każdy coś znalazł![]()
A z czego masz sygnał?
Podzieliłbys się ustawieniami? Chętnie bym sobie wypróbował u siebie![]()
PS. Płacąc >4k PLN za TV człek oczekiwał, że po właczeniu będzie można oglądać programy bez problemu. A tu taki wał, jak se nie ustawisz to nie pooglądasz, chyba że to tylko w tym Samsungu tak jest. Można to porównać do kupna lustrzanki, ale bez funkcji AUTO![]()