Panowie,
Kilka stron wcześniej pisałem o problemie między H6700 a Pioneer VSX 310 i dekoderem TOYA.
Otóż jedna kwestia się wyjaśniła
kabel hdmi w tv nie był wpięty w złącze HDMI ARC tylko w inne hdmi. Zatem teraz jak w tv włączę smarta a w amplitunerze wybiorę źródło na tv - dźwięk ze smarta pojawia się na kinie, również dźwięki systemowe tv są odtwarzane
W sumie niby nic ale zawsze jeden problem mniej.
Niestety nadal mam niezgrany dźwięk z obrazem - czasami jest to bardzo zauważalne a czasami delikatnie, nie mniej jest. Ustawiałem opóźnienie w tv czy w ampli ale nie działa to tak jakbym oczekiwał. Jak sobie z tym poradzić?
H6700 w trakcie wykrywania urządzeń Anynet+ wyświetla podczas skanowania nazwę mojego ampli, jednakże po zakończeniu tej czynności, na liście wykrytych urządzeń widnieje informacja "Brak wykrytych urządzeń". Nie mniej pilotem od tv mogę robić głośniej lub ciszej dźwięk na kinie. Wtedy na ekranie pojawia się ikonka głośniczka wraz z plusem lub minusem i w nawiasie nazwa urządzenia, ale.......raz ta nazwa to "VSX 310" a raz "Receiver"..... Od czego to zależy ???
Bywa tak i nie wiem od czego to zależy, że jak włączę dekoder, następnie tv a potem ampli na źródło SAT/CBL to wszystko jest ok , albo po kilkunastu sekundach ampli przełącza się na źródło TV - dlaczego ??
Gdzieś na forum o tym czytałem ale teraz znaleźć nie mogę - jak ustawić tv żeby za każdym razem przy włączeniu go z pilota czerwonym guzikiem startował z HDMI 1, bez względu na jakim źródle zostawiłem tv przed wyłączeniem ??