witam
ma zamiar nabyć ten telewizorek (w starym le32b650 juz doskwiera mi brak smarta no i jest chyba za mały).
teoretycznie jestem zdecydowany tylko mam jedno pytanko (pewnie jest gdzieś info na ten temat ale przebijanie sie przez 220 stron tego wątku nie należy do przyjemności)
1. czym sie różni model UE48H6400AK (Telewizor 3D LED SAMSUNG UE48H6400AK 2xokulary (5412232340) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.) od tego dostepnego w opisie na stronie Samsunga UE48H6400AW (48 Full HD Smart TV H6400 Seria 6 | SAMSUNG Polska)
2. drugie pytanie 2 139 to dobra cena za to szkiełko czy czekać jeszcze az seria J sie upowszechni
3. czy seria J (tizen) cos tak naprade nowego wnosi ? (głównie zależy mi na funkcjach smart - moze dla serii H Samsung powoli bedzie wycofywał wsparcie dla nowych aplikacji)
Ad. 1 Końcówka nazwy modelu to ma różne znaczenie, czasami przyczyną jest, że matryca jest innego producenta niż była w pierwotnej wersji, czasami jakimiś szczegółami, które są ukryte np w menu (dodali lub zdjęli jakąś funkcję)
2. Drogo, ja w styczniu kupowałem za 1800 jak jeszcze dolar był tańszy niż obecnie
3 tizen to nowa platforma programowa samsunga, będzie powoli ją upowszechnią we wszystkich swoich urządzeniach (telefony, tablety etc) bo zaczynają odchodzić od androida, co do wycofywania się z aplikacji to powszechna praktyka zaplanowanej nieprzydatności.