rott319 napisał:
"Zatem o hejtowanie możesz posądzić co najwyżej jego rozgoryczonych posiadaczy."
Pytanie do właścicieli Sama - czy ktoś jest rozgoryczony że kupił ten tv?
rott319 - Jeśli podświetlenie matrycy w twoim panasie jest takie jak na zdjęciach które zamieściłeś to szczerze współczuję. Nie chodzi mi nawet o poziome ciemne pasy "banding" tylko o podświetlenie rogów - tragedia. Porównując do h6400 to w zasadzie nie ma co porównywać, można nawet stwierdzić że ten problem nie występuje .
rott319 tak negujesz tego sama, sam masz chyba panasa as640, ale czy mi się wydaje czy masz z nim maly problem, banding itd...?ja w moim samie nie mam efektu takiego jak ty...
Jeśli podświetlenie matrycy w twoim panasie jest takie jak na zdjęciach które zamieściłeś to szczerze współczuję. Nie chodzi mi nawet o poziome ciemne pasy "banding" tylko o podświetlenie rogów - tragedia. Porównując do h6400 to w zasadzie nie ma co porównywać, można nawet stwierdzić że ten problem nie występuje .
To coś, co wygląda jak"banding" na moim 48AS640 i monitorze komputera nie jest widoczne gołym okiem - widzi to tylko aparat fotograficzny. W przeciwnym wypadku zwróciłbym TV do sklepu internetowego.
Natomiast niedoświetlone rogi są widoczne gołym okiem na jednokolorowych, jednorodnych planszach. Niedoświetlone rogi jednoznacznie stwierdziłem dopiero gdy zacząłem testować matrycę. W trakcie oglądania TV jest to prawie niewidoczne, akceptowalne w przeciwieństwie do zdjęć matryc 47AS650 i 48H6400, które zamieczono na tym forum. Inni posiadacze tego TV potwierdzą moją relację.
Najzabawniejsze jest to, że gdybym nie zaczął krytykować 48AS640 wraz z użytkownikiem Firekage, to prawdopodobnie nie znaleźlibyście innych negatywnych opinie o 48AS640 na forum. A teraz porównajcie skalę naszej krytyki z ilością lamentu w tym wątku na temat 48H6400.
Gdybym był rozgoryczony 48AS640, to wymieniłbym go na 48H6400. Tak się jednak nie stało dzięki Waszym opiniom i zdjęciom.
Wnioski wyciągnijcie sami ...
oczy nie klamia. dlatego takie rozbieżne opinie... ,można zrobić plynny obraz i już jest 10 za plynnosc, można zrobić mocna czern ale przy okazji stracic cala szczegolowosc czerni (sprawdzane na specjalnym obrazku) i już mamy duza punktacje za czern, ale to nie oddaje rzeczywistej jakości obrazu, mnie wk...o jak porownalem H6400 do LCD philips około 10 letniego i przy najlepszym hf i fhd materiale Samsung rzeczywiście troche lepszy obraz prezentowal od tego starego LCD ale w pozostalych przypadkach było słabiej i dużo słabiej