Chyba Toshiba 47 L7453 będzie lepszym wyborem niż Panas AS640 i AS650.
Ja kupilem 48h6400 i jestem w kropce. Obraz niby ok,na filmach naprawde fajnie ale na meczach widoczny czasamy banding/dse, przy czym duzo zalezy od transmisji. Do tego rozmywa sie pilka ale to mozna chyba troche zmienic ustawisniami. Sam nie wiem czy oddac i kupic as640 lub lg47lb670 (dobra czern jak na ips ale nie wiem jak z banding/dse, oraz powidoki)...mam wrazenie ze kazdy tv ma jakis minus...
Wczoraj wieczorem legia-lech na moim h6400 i sasiada lg 47la660. Jesli ja narzekam na dse/banding to na lg byla masakra,nawet na reklamie bylo widac...masakra jakas. Dzis za to bylem obejrzec wczorajszy mecz (nagrany) na as640, i o dziwo tez bylo widac dse... wiadomo widac tylko przy szybkim ruchu kamery ale widac. Efekt minimalnie mniejsze jak na 6400 ale byl. Popoludniu jade zobaczyc lg nowa serie lb670...
Przykre ze za prawie 3tys nie ma telewizorow bez wad,kazdy ma cos...
Może i tak. Ale nie jest warta dopłacenia 1000zł
Ja również, nie zauważyłem tego, ale odwiedziaem każdą sieć u mnie w okolicy (całe miasto). Jest coś o czym muszę jednak wspomnieć - ja miałem okazję bawić się pilotami i sprawdzać ustawienia (kolory, podświetlanie), stąd możliwe, że egzemplarze, które sam widziałeś, miały coś inaczej ustawione. Przykładowo w Media Expercie, o którym wspominasz, żółty był żółtym, a byłem tam, przy okazji, w zeszłą niedzielę.tak tylko ze lg seria lb670 ma jakies dziwne kolory, np. w reklamie play wszystkie tv maja logo lekko fioletowe a seria lb lg niebieskie....logo media expert wszystkie maja zolte, a lg pomaranczowe... porownywalem wlasnie w dwoch roznych miejscach.
Cześć,
te wszystkie "plamy" "pasy" widoczne przy szybszych ruchach kamerą w lewo/prawo na obrazach jasnych (np. murawa) to rzecz, z którą KAŻDY TV LCD, a w szczególności LED ma problem. Bez wyjątku.
Jest już na to nazwa: Dirty Screen Effect (DSE) czyli efekt brudnego obrazu.
Niestety żadne czyszczenie, przedmuchanie czy wręcz wymiana panela nie pomoże. CZy jest to widoczne na statecznym obrazie? NIE. Więc wg serwisów wszystko jest w porządku.
W niektórych telewizorach jest tego więcej, w innych mniej, niektórzy tego nie widzą (lub nie chcą widzieć). Ja dużo oglądam meczy i właśnie w idealnym można rzec obrazie HD ta "siatka" czy "brudny ekran" występuje. Staram się nie zwracać na to uwagi. Oddanie do serwisu nic nie da. Trzeba z tym żyć.
Poczytajcie na zagranicznych forach: LG, Panasonic, Philips, Samsung , Sony, Sharp - WSZĘDZIE ten efekt istnieje. Cóż, niedoskonałości LEDów z podświetlenie krawędziowym.... Tyle
poniżej efekt w wychwalanym SOny: Sony KDL-46EX720 banding/vertical and horisontal lines - problems - YouTube
Niech Wam nikt nie wciska kitu (sprzedawcy również na tym forum), że problem zależy od modelu. Tak, ale może tylko większy lub mniejszy i w innych miejscach.
.
Ciekawy post o Dirty Screen Effect (DSE)
Pytanie tylko ile w tym jest prawdy.
Ciekawy post o Dirty Screen Effect (DSE)
Pytanie tylko ile w tym jest prawdy.
Miałem podobne odczucie, choć płynność działania plus smart są godne pochwały.A H6400 okazał się najgorszym pod względem wyświetlanego obrazu. Dotychczas testowane Samsungi, LG, SONY oraz Panasonic. Pozostał mi już tylko Philips
Zastanawiam się jeszcze dlaczego ten tv ma tak dobre opinie na wszelkich porównywarkach cenowym i na stronach sklepów. Czy Ci którzy to piszą mają szczęście i trafili na dobre egzemplarze czy po prostu tego nie widzą bo jęśli to drugie to taki badziew nie przestanie być produkowany.