menu>>system>>menadżer urządzeń>>konfiguracja pilota>>wybierasz urządzenie>>usuń
Ok jak przechodziłeś konfiguracje wybierałeś nc+ i dekoder przełączał kanały czy dawałeś inny usługodawca i dodawałeś urządzenie ręcznie?
mam dokładnie dsi83cpl i nie działa, jak to ogarnąć? ten przedłużacz podczerwieni podłączyłem pod IR out i położyłem przed dekoderem tak jak jest w instrukcji i zero efektu, trzeba coś jeszcze dodatkowo robić?masz dsi83 i dsi83cpl do wyboru musi działać![]()
Wszystko było zapakowane w oryginalnych foliach, śrubki, podstawa, piloty itd. Na samym TV jest nadal.
Dodaj ze na kartonie jest z boku jedno wgiecie i myślałem ze to od tego ale po analizie stwierdzilem ze nie gdyż po tej stronie był styropian oraz stojak od TV - jak wiadomo TV nie jest ułożony w samym sśrodku kartona.
mam dokładnie dsi83cpl i nie działa, jak to ogarnąć? ten przedłużacz podczerwieni podłączyłem pod IR out i położyłem przed dekoderem tak jak jest w instrukcji i zero efektu, trzeba coś jeszcze dodatkowo robić?
no widzisz a u mnie nie pokazuje żadnych modeli, co mogę robić źle?
działa, wczoraj mi nawet nie wyświetlało modeli dekoderówOK
tutorial (tv musi być podpięty pod sieć) nadajnik ir skierowany na dekoder
menu>system>>menadżer urządzeń>>konfiguracja pilota uniwersalnego>>uruchom>>dekoder wciskamy dalej
cały obszar>>cyfra+>>możesz wybrać c+>>dalej
ustawiasz złącze HDMI pod który jest podpięty dekoder>>dalej
czy dekoder zmienił kanał dajesz nie i klikasz wyszukaj numer modelu>>
wpisujesz dsi83 >> klikasz z listy pokaż więcej >> wybierasz dsi83cpl
jeszcze raz się pyta czy zmienił się kanał i kanał powinien się zmienić![]()
działa, wczoraj mi nawet nie wyświetlało modeli dekoderówale za to INFO znów nie aktywne, powinno tak być?