Witam wszystkich,
założyłem konto na forum aby podzielić się niezbyt ciekawą usterką w powyższym modelu tv.
Mianowicie... po około roku użytkowania, normalnego, bez żadnych ekstremów, zauważyłem pęknięcia na przezroczystej ramce obudowy.
Generalnie szlag mnie trafił bo nie jest to najniższy, najtańszy model, tylko już spore pieniążki kosztował, a tu o taka dziwna przypadłość pękającej obudowy.
Konkretnie jest to widoczne od góry po prawej stronie na wysokości nierównych odlewów (każdy takie ma? w sklepach ja patrzyłem chyba każdy tak miał) - podejrzewam jakiś mocowań tej ramki od środka. Da się wyczuć od zewnątrz pod palcem, paznokciem ryski, które pękają dalej już wewnątrz ramki. Co ciekawe te ryski zanim pękały były od początku - ale po 1 nikt by mi tego nie wymienił - bo ryska - z podejrzeniem, że sam zarysowałem, po 2 odpuściłem temat - ryska trudno.
No i teraz ciekaw jestem co na to serwis... Bo generalnie jak się trafi ktoś mało przychylny to mi będzie wmawiać, że sam to popsułem. Udowodnić nie mam jak... generalnie masakra.
Ponad to, występuje efekt chmurkowania - czy to normalne w tym modelu?
Widoczne jest właściwie tylko na czarnym tle w momentach gdy tv nie jest w stanie się sam wygasić, np w SmartHub kiedy ładuje się jakaś aplikacja. W przypadku oglądania TV, sprytnie się wygasza w ciemnych scenach, co można zaobserwować np na znaczkach programu tv. I nie da się tego wyłączyć, nie jest to opcja dynamicznego oświetlenia.
Ktoś miał taki przypadek, jak na to patrzą serwisy, do którego serwisu w Warszawie najlepiej oddać?