Rozmowa z Samsung Polska
Maciej Kotaski Fri, 7/27/2012 08:12:03 am
Witaj Marcin Ratajczak. W czym mogę Ci pomóc ?
Marcin Ratajczak Fri, 7/27/2012 08:12:15 am
Przepraszam coś na s rozłączyło
Maciej Kotaski Fri, 7/27/2012 08:12:25 am
Proszę Pana, nie, żaden z naszych obecnie sprzedawanych telewizorów nie obsługuje tej technologii, gdyż w chwili wprowadzania ich do sprzedaży taka telewizja w naszym kraju nie była nadawana. Obecnie jest ona dopiero w fazie testów na naszym rynku. Po wprowadzeniu regularnego nadawania sygnału w technologii HBBTV na rynek polski nasza firma uczyni odpowiednie kroki aby nasze odbiorniki mogły taką telewizję obsługiwać.
Marcin Ratajczak Fri, 7/27/2012 08:12:51 am
a jak Paan się odniesie do tej informacji; hbbtv . pl | Wszystko co chcesz i musisz wiedzieć o HbbTV – (Hybrid Broadcast Broadband TV)[/url]
Maciej Kotaski Fri, 7/27/2012 08:14:34 am
Nie komentujemy wpisów na takich strona. Tak jak wcześniej wspomniałem po wprowadzeniu regularnego nadawania sygnału w technologii HBBTV na rynek polski nasza firma uczyni odpowiednie kroki aby nasze odbiorniki mogły taką telewizję obsługiwać. Na chwilę obecną w żadnym z naszych TV funkcja ta nie jest obsługiwana.
Marcin Ratajczak Fri, 7/27/2012 08:15:37 am
Prosze Pana, ale widget jest dostępny od wczoraj w SmarTV jako aplikacja uruchamiająca odbiór HbbTV
Czyli jest ona udostępniana przez firmę Samsung
Maciej Kotaski Fri, 7/27/2012 08:16:31 am
Proszę o chwilę cierpliwości.
Dziękuję za oczekiwanie. Proszę Pana, w chwili obecnej w wybranych modelach z serii E (tylko) dostępny jest HbbTV widget, natomiast nie umożliwia on jeszcze odbioru tego sygnału ponieważ technologia ta jest testowana. Sprawdzałem na naszym modelu, gdzie mimo uruchomienia aplikacji korzystanie z HbbTV nie jest możliwe. Proszę o cierpliwość do czasu przystosowania telewizorów do odbioru hybrydowej telewizji.
Marcin Ratajczak Fri, 7/27/2012 08:29:05 am
Oki dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie czy taka funkcja będzie też dostępna w serii D8000 czy będzie konieczność wymiany TV na nowy?
Maciej Kotaski Fri, 7/27/2012 08:30:46 am
Tak, seria D również będzie dostosowana, jednak na chwilę obecną nie mam możliwości przedstawienia Panu czy pojawi się widget czy po prostu aktualizacja TV.
Marcin Ratajczak Fri, 7/27/2012 08:31:25 am
Oki. Milego dnia i dziękuję za info. Pozdrawiam Marcin Ratajczak
Maciej Kotaski Fri, 7/27/2012 08:31:45 am
Dziękuję za rozmowę. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
Dodam, że od wczoraj na stronie Samsunga jest znowu nowa wersja softu