Masa napisał:
Tak, obraz można dopasować bez problemu dostępne są nastepujące opcje:
- 4:3
- 16:9
- Bez overscanu
- Powiększenie
- Szerokie powiększenie
Najbardziej uniwersalne jest oglądanie na szerokim powiększeniu. Obraz jest troszkę rozciągnięty, lecz minimalnie, ale zakrywany jest praktycznie caly ekran. Jeżeli nadawany jest obraz w standardzie 16:9, wybieramy powiększenie i mamy zakrytą cały ekran.
No tak, wszystko ładnie pieknie, tylko w trybie powiększony system movie+ zaczyna wariowac i nie radzi sobie z obróbką obrazu.To samo dzieje się w serii R81, oraz we wszystkich M86/M87 od 40" do 52"(37" nie sprawdzałem).
Czy uważacie że tak powinno być?Moim zdaniem nie.Philipsy sobie z tym radzą doskonale, nowe Sharpy WD1E również.
Można ten system wyłaczyc ale nie ma to już większego znaczenia jeżeli oglądamy obraz w trybie powiekszony ponieważ i tak on wtedy nie działa.
A jak nie działa, to nasz tv zamienia się w zwykły,przecietny panel który nie radzi sobie z płynnością obrazu (nie porównuję innych parametrów,typu kontrast).
Chyba jednak poczekam na nowe Philipsy z HD Natural Motion,chociaż przyznam że na poczatku myslałem o Sasmsungu M86-mnie jednak nie satysfakcjonuje.Mam nadzieje ,że inni uzytkownicy będą zadowoleni.