Na stronie SAMSUNGA pojawiła się dziś kolejna wersja softu z numerem 1013.2
Robiłem takie testy ze zwykłą (tanią) przejściówką z dyskami ATA i SATA. Przy zasilaniu zewnętrznym czyli z zestawu nie robił Samsung żadnego problemu z działaniem. Czy to były dyski 2.5 czy 3.5.
Tak na marginesie DVD z USB 2.0 tez nie robił żadnego problemu.
Witam
Mam taki problem posiadam TV LE40C650, telewizor jest podłączony do internetu i świetnie współpracuje w sieci DLNA. Bardzo dużo oglądam na nim filmów HD mkv, wszystkie filmy TV odtwarza bez problemu. Jak wiadomo filmy mkv bardzo często maja dźwięk w formie DTS i tu pojawia się problem. Dźwięk z telewizora wyprowadzam za pomocą kabla optycznego do kina domowego. Gdy odtwarzam film z DTS a dźwięk leci przez głośniki od TV wszystko jest OK natomiast gdy dźwięk leci przez kino domowe i w ustawieniach dźwięku zmienię z PCM na DTS to dźwięk zanika. Jeżeli wie ktoś w czym może tkwić problem to proszę o pomoc.
Sonlar dzięki bardzo za wyjaśnienie mi tego problemu bo już myslałem że z moim TV jest coś nie tak. Szkoda tylko że jest tak jak mówisz bo miło by było oglądać film w DTS na kinie domowym, no coż ale nic na to nie poradzimyDlatego, że Samsung nie wysyła po SPDIF'ie sygnału zakodowanego w DTS'ie - niestety.
Jeżeli jest Dolby Digital to dźwięk po optyku leci w AC3, w innych przypadkach (Stereo i DTS) po PCM'ie.
Ja mam ustawione w kinie domowym, tak, że jak leci dźwięk z TV w PCM'ie to kino otwarza to w Dolby Surround Pro Logic i jest przyzwoicie... chociaż czasem warto przekonwertować DTSa do AC3.
Pozdrawiam
Dlatego, że Samsung nie wysyła po SPDIF'ie sygnału zakodowanego w DTS'ie - niestety.
Jeżeli jest Dolby Digital to dźwięk po optyku leci w AC3, w innych przypadkach (Stereo i DTS) po PCM'ie.
Ja mam ustawione w kinie domowym, tak, że jak leci dźwięk z TV w PCM'ie to kino otwarza to w Dolby Surround Pro Logic i jest przyzwoicie... chociaż czasem warto przekonwertować DTSa do AC3.
Pozdrawiam
Dlatego, że Samsung nie wysyła po SPDIF'ie sygnału zakodowanego w DTS'ie - niestety.
Pozdrawiam
Witam,
Wczoraj odebrałem LE40C650 z NEO.24.PL i tu moje wielkie zaskoczenie...matryca jest CM02.
Może mi ktoś napisać czy faktycznie jest różnica porównując ją z SQ01?
Szczerze mówiąc myślałem, że 40 calowe c650 mają tylko mattrycę SQ01 bo takie też zawsze widziałem oglądając dokładnie taki model...
Czy ma ktoś z Was na forum także matryce CMO w 40 calowym modelu C650???
Z góry dziękuję za odpowiedzi
A w czym Ci przeszkadza, że jest CM02?? Obraz jest zły, czy co?
Bo wydaje mi się, że na siłę szukasz problemu tam gdzie go nie ma. Samsung raczej nie montowałby matryc, które nie spełniają określonych wymagań.
A w czym Ci przeszkadza, że jest CM02?? Obraz jest zły, czy co?
Bo wydaje mi się, że na siłę szukasz problemu tam gdzie go nie ma. Samsung raczej nie montowałby matryc, które nie spełniają określonych wymagań.
Nie zgadzam się z Tobą "sonlar". Mam LE40C650 i po kablu optycznym na kino domowe idzie DTS - kino automatycznie wykrywa sygnał albo DTS, albo DD. Jedynie nieraz sam TV ma problem z poprawnym odczytaniem AC3 - nie zawsze widzi. Jedne filmy w AC3 poprawnie puszcza w 6 ch, a inne uważa za dźwięk stereo.
Ale na 100% widzi poprawnie DTS, przykład: "avatar.2009.1080p.bluray.x264.mkv
czytałem, że matryce CN02 mają najgorsze kąty i słaby kontrast...
czy faktycznie widać różnicę w porównaniu z matrycami AUO czy Samsunga??
Pocisłem dziś 1013.2. Zauważyłem wyraźnie szybsze działanie wchodząc do allshare , pliki filmowe mvk,avi tylko wersje HD i FullHD 46 sztuk działa 44. Te 2 felerne to FullHD-ki, które powinny działać, nawet wydaje mi się, że wcześniej na starszym sofcie, jeden z nich działał. Aha i pojawił się widok katalogów jakie udostępniamy, a nie wszystkie pliki na raz.