Samsung seria KS na 2016r. WSZYSTKO NA TEN TEMAT

RivoPL

New member
Do 5tysięcy chciałbym się zmieścić:)
Mu7002 kosztuje 4400 wiec patrząc na to co prezentuje wydaje mi się rozsądnym wyjściem

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

drake7

New member
ja bym Ci proponował tego xe8505 jakbyś chciał wydać te 5. ja mam tego mu8002 i jest niewiele gorszy od qleda. mam wrazenie ze roznia sie tylko pilotem (plastik-aluminium), innym one conect i kabel polaczeniowy do one conect w mu8002 nie jest swiatlowodowy. a tak to swieca baardzo podobnie. nie mialem mu7002 ale widzialem w samsung brand store , wisial 8002 a pod nim mu7002 i 7002 mial bledsze kolory. jesli zdecydujesz sie na mu7000 to wez cos z 7042/52/72 bo maja aluminiowy pilot, duzo fajniejszy niz ten plastik w 7002/8002. jesli np nie lubisz androida itp i nie chcesz soniaka to mimo ze drozszy to ten mu8002 jest lepszy od mu7002 i moim zdaniem warto doplacic te 500zl. pomijam ze moj egzemplarz przyszedl zklozony z roznych modeli:) wegier jak skladal to pomylil mu8000 na usa i na europe. bo mu8000 na usa to na nasze 7002 i tam jest np inna klapka na kable niz do mu8002 na europe. ale jestem zadowolony, tylko szkoda ze moj jest juz na sofcie 1132. moze udaloby mi sie zrobic podmiane jesli inny egzemplarz bylby na 1123...

Ostatnia edycja:

RivoPL

New member
ja bym Ci proponował tego xe8505 jakbyś chciał wydać te 5. ja mam tego mu8002 i jest niewiele gorszy od qleda. mam wrazenie ze roznia sie tylko pilotem (plastik-aluminium), innym one conect i kabel polaczeniowy do one conect w mu8002 nie jest swiatlowodowy. a tak to swieca baardzo podobnie. nie mialem mu7002 ale widzialem w samsung brand store , wisial 8002 a pod nim mu7002 i 7002 mial bledsze kolory. jesli zdecydujesz sie na mu7000 to wez cos z 7042/52/72 bo maja aluminiowy pilot, duzo fajniejszy niz ten plastik w 7002/8002. jesli np nie lubisz androida itp i nie chcesz soniaka to mimo ze drozszy to ten mu8002 jest lepszy od mu7002 i moim zdaniem warto doplacic te 500zl. pomijam ze moj egzemplarz przyszedl zklozony z roznych modeli:) wegier jak skladal to pomylil mu8000 na usa i na europe. bo mu8000 na usa to na nasze 7002 i tam jest np inna klapka na kable niz do mu8002 na europe. ale jestem zadowolony, tylko szkoda ze moj jest juz na sofcie 1132. moze udaloby mi sie zrobic podmiane jesli inny egzemplarz bylby na 1123...
Musze poczytac o modelach samsunga na rok 2017.
Wczoraj w rtv porownalem mu7002 z ks7500 i korzystniej wypadl model zeszloroczny. Tak czy owak na bank zostaje przy samsungu na razie najblizej mi do 7002 ale dzieki Twojej opinii poszperam jeszcze co nieco:)
Szkoda ze tak malo filmików jest na yt i recenzji odnośnie tych modeli

Kris_6

Member

Dodaj tylko, że miał bledsze kolory jeśli chodzi o 4K bo to jest różnica. Jakość Full HD jest na takim samym poziomie tylko jedyna różnica jest własnie w tym, że kolory w jakości 4k są delikatnie bledsze jak już ;) @RivoPL Musiałbyś mieć dwa TV kolo siebie MU7002 vs MU8002 żebyś widział tą różnicę. Większych różnic poza wyglądem nie ma według mnie :) Jeśli jesteś wymagający to dołóż parę stów i kup MU8002 i będziesz miał spokojną głowę :) Ja na to nie zwracałem aż tak dużej uwagi z tego względu, że mało będę oglądał 4k a jak już to nie jestem aż tak wybredny, żeby narzekać na jakość materiałów 4k na MU7052 :) Dla mnie to jest wystarczające :)

Ostatnia edycja:

drake7

New member
gdyby nie bylo tego mu 8002 za 4900 na allegro to pewnie ostatecznie bym kupil te serie 7, ale raczej tylko minimum 7042 z uwagi na jakosc pilota, a roznica to ok 100zł miedzy 7002 a 7042/52/72. i tez bilem sie z myslami-wydac 4550 na mu70 czy dolozyc 350 do mu80 wiedzac ze pilot gorszy. super byla ta promo z neonetu gdy 7052 kosztowal nawet 4150, ale wtedy zwracalem qleda i nie mialem jeszcze kasy:). najbardziej zaluje oddania soniaka xe8577 bo i obraz byl extra i cena(4800) i nawet gral mi w 5.1 z moimi glosnikami, ale zachciało mi sie aktualizacji do 7ki i przestał grac w 5.1. moze to byl jakis wyjatkowy egzemplarz, bo potem xe9005gral juz tylko w 2.1, a nie chciałem kupic drugiego xe8577 bo cena skoczyla do 5700,a za 5800 kupilem xe9005 łudząc sie ze zagra w 5.1. szkoda bo sony ma najlepszy obraz, choc ten mu 8002 po jakimstam ustawieniu tez nie jest zly, a gra w 5.1.

Ostatnia edycja:

drake7

New member
miałem trochę inne wrażenie, nawet w porównaniu do qleda:) ale każdy na co innego zwraca uwagę.mnie się po prostu obraz sony bardziej podobał.

RivoPL

New member
Nie ukrywam, że najbardziej chcialbym zainwestować w zakrzywiony ekran; w poprzednim roku byl to model ks7500 i ks9000 w tym pozostal jedynie mu9000 ktory obecnie kosztuje poniżej 6tys.
Seria ks posiadala kropki kwantowe poza tym mamy bardzo zblizone parametry. MU czy KS,KS czy MU gorzej ze mną niż z babą na zakupach xd xd xd

drake7

New member
ja bylem gorszy, bo musiałem angazowac rodzinke do pakowania i odwozenia (odsylania tv) :) podobno zakrzywiony odchodzi do lamusa. moim zdaniem wez sobie "na próbę" tego mu8002 póki jest za 4900 (chociaz nie jest powiedziane, ze nadal nie będzie taniał) w razie czego oddasz, a w miedzyczasie, majac 8002 w domu poogladasz sobie dalej, np 7002 i zobaczysz czy widzisz róznice miedzy tym co bys mial w domu, a np seria 7. z jakiegos powodu ceny 8002 dotad byly niewiele nizsze niz qleda (moim zdaniem naprawde swieca podobnie), czytalem testy na zagranicznych portalach modelu mu9000 (u nas wlasnie mu8000) i bardzo chwalili. zreszta jak kupoalem qleda to chcialem go porownac z mu7002, ale w samsung store go nie mieli. obok siebie staly mu8002 i qled i fakt qled mial troche lepsza czern, ale zeby to zobaczyc to musialem sie skupic na obrazie zeby to dostrzec (ogladalem kawalek filmu elisium jest do znalezienia w necie)

RivoPL

New member
ja bylem gorszy, bo musiałem angazowac rodzinke do pakowania i odwozenia (odsylania tv) :) podobno zakrzywiony odchodzi do lamusa. moim zdaniem wez sobie "na próbę" tego mu8002 póki jest za 4900 (chociaz nie jest powiedziane, ze nadal nie będzie taniał) w razie czego oddasz, a w miedzyczasie, majac 8002 w domu poogladasz sobie dalej, np 7002 i zobaczysz czy widzisz róznice miedzy tym co bys mial w domu, a np seria 7. z jakiegos powodu ceny 8002 dotad byly niewiele nizsze niz qleda (moim zdaniem naprawde swieca podobnie), czytalem testy na zagranicznych portalach modelu mu9000 (u nas wlasnie mu8000) i bardzo chwalili. zreszta jak kupoalem qleda to chcialem go porownac z mu7002, ale w samsung store go nie mieli. obok siebie staly mu8002 i qled i fakt qled mial troche lepsza czern, ale zeby to zobaczyc to musialem sie skupic na obrazie zeby to dostrzec (ogladalem kawalek filmu elisium jest do znalezienia w necie)
Odwiedze Samsung Store w Arkadii i zobacze je w akcji.
Póki co widzę, że model 8002 zrobił na Tobie duże wrażenie porównując do QLEDA a ciekawe jak wygląda przy porównaniu do KS. Ogólnie obawiam się tej serii, ale jednak technologia tam zawarta sprawia że cały czas bije się z myślami.
Im człowiek starszy tym więcej analizuje; kiedyś za dzieciaka poszło się do sklepu kupiło i nie myślało za długo xd

drake7

New member
no wlasnie w arkadii byl mu 7002 i 8002 jeden pod drugim i widzac te róznice to troche mnie zniechecilo do mu7002. nie wypowiem się co do serii ks, ale ryzyko klopotow z obudowa i jednak mala dostępnosc dziala na niekorzysc tej serii (tak naprawde nie wiadomo czy te egzemplarze, ktore sa w sprxedazy nie sa np po naprawach.

pepka

Member
Bez reklam
Ja z kolei oglądalem wiszące koło siebie 7000/8000 i wielkich różnic za Chiny Ludowe dostrzec nie mogłem. To obrazuje, jak różne mamy upodobania... i jakość wzroku ;)

drake7

New member
każdy podejmuje decyzje sam. gdyby teraz była promo za 4200 na serie 7 (zwlaszcza z aluminiowym pilotem) to tez bym kupil taki tv. wg mnie,gdy róznica miedzy mu7 i 8 to 300-500zł to warto spojrzeć w kierunku serii 8, jesli cenaoscyluje wokol 4900.aczkolwiek standardowe ceny za serie 8 sa wg mnie zbyt wysokie w porównaniu do jakosci i ceny serii 7.

Ostatnia edycja:

Kasio

Member
Pytanie z innej beczki: czy ktoś z Was używa jakiegoś zestawu klawiatura + mysz to TV (ks7000)? Albo jakiegoś urządzenia 2 w 1 np jakaś klawiatura z padem, albo cos takiego:
https://pl.aliexpress.com/store/pro...78.html?spm=a2g17.12010615.0.0.6d13d413XIHIDU

Możecie coś polecić?

Testowałem sporo klawiatur ,szukałem czegoś do KS9000 i zawsze coś nie działało,jednym słowem nie warto.Zainstalowałem sobie aplikację Samsung Smart View ----> KLIK
po przełączeniu na pilota masz klawiaturę,touchpad itd... wg mnie to jedyne rozsądne rozwiązanie.

Panowie ja mam pewien problem. Wcześniej tego nie sprawdzałem ale nadszedł czas na sprawdzenie HDR w moim ue55ks7000. Podłączyłem mój komputer to do amplitunera onkyo tx-nr636 kablem hdmi 2.0 no i z amplitunera do tv też hdmi 2.0. Ogólnie TV działa i jest rozdzielczość 4k 60hz ale w windowsie nie mam opcji włączenia trybu HDR. Nie chodzi o to że jest zaszarzona tylko jej po prostu niema. W komputerze jest karta graficzna geforce 1050 z najnowszymi sterownikami oraz windows 10 creator update. W TV włączyłem opcje dla komputera na wejście PC oraz dla hdmi HDR włączone. Macie jakiś pomysł?

lobos

New member
Bez reklam
Ja z mojego KS8000 jestem bardzo zadowolony.
Obraz przepiękny i bez dwóch zdań wygląda lepiej nawet podczas oglądania zwykłej TV "HD" niż na TV Full HD.
Mimo, że mam sporą odległość od ekranu da się to zauważyć. Nie wspomnę o tym jak usiądę bliżej.
Póki co odpukać nic złego się z nim nie dzieje. Nie szukam też na siłę dziury w całym.
Żałuję tylko, że znajomy, który wziął ode mnie mojego poprzedniego Sharpa nie zrobił tego teraz, bo tak wisiałby na 100% tegoroczny 75'' od Samsunga lub Sony.

RivoPL

New member
Jezeli ktos jest zainteresowany to wystawili w sferisie ue55mu7002 za 4388zl; napisalem do nich maila jaka bylaby cena orzy odbiorze osobistym w Warszawie i poza allegro.
4305:):) chyba pora brac xd

Do góry