Na początek mam sugestię, żeby założyć oddzielny wątek dla serii M i tam pisać o różnicach między MU a MU, bo nie chcę tego czytać w wątku dotyczącym serii na 2016 rok.
Mam UE55KS8000. Mam taki problem (raczej techniczny niż sprzętowy), że polskie aplikacje VOD (wiem, że są do kitu, ale żona czasami coś z nich chce oglądać) typu player, ipla czy vodtvp działają do kitu... a w zasadzie to przeważnie nie działają... Netflix/youtube śmigają bez zarzutu a gdy np włączam iple albo vodtvp to jest czarny ekran i tyle. Próbowałem twardego resetu (wyjęcie wtyczki z gniazdka hehe), czasami pomaga, ale przecież nie będę za każdym razem wtyczki z gniazdka wyciągał. Wersja softu 1201 (nie ma dla mnie nowych aktualizacji). DNS zmieniony ręcznie na 8.8.8.8.
Jeśli ktoś ma jakieś pomysły to proszę o rady. Trochę to frustrujące, że w telewizorze za 5k nie wszystko śmiga jak powinno...
A wracając do waszej dyskusji to dodam od siebie że mam 55KS8000 od około 4 miesięcy i ogólnie jestem z niego zadowolony. Nie mam problemów z obudową, bad pixelami itp. Owszem, oglądając w nocy TV widzę mocny clouding na czarnych tłach z białymi napisami, ale do licha, wasze problemy chyba są głównie spowodowane tym, że szukacie dziury w całym. Jak ktoś pisze, że wymieniał matrycę 5 razy, to chyba zamiast na oglądaniu TV skupia się głównie na wyszukiwaniu kolejnych wad. Dajcie sobie na luz, bo chyba nie po to kupuje się TV, żeby na siłę szukać defektów i tylko się tym frustrować.
pozdrawiam