... 3 kropki po lewej i ostatnia funkcja po prawej zrobię Ci foto jak wrócę do domu.Kurcze szukam i nigdzie tego nie widzę. Jak wejść do tej opcji ?
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Panowie jak to jest z kalibracja profesjonalna w KS 7000? Ktoś pisał że po niej dopiero urywa... Ale jak to jest dokładniej. Jest ona przeprowadzana na tych profilach typu dynamiczny film naturalny ? I co jeśli kalibracja mam robiona w dzień a w nocy wiadomo wartości troszkę już inne powinny być? Z drugiej strony jak był serwis u mnie to powiedzieli że kalibracja to pic na wode
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Juz znalazłem
Ale odtworzyłem kilka niby 4k i wszystkie mają Resultion 2560x1440.
Jest jeszcze coś takiego jak:
Dimension 1920 x 1080
Optimal Resolution 3840 x 2160
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
To fakt, na moje oko są o ok 1 cm zbyt długie. To i tak niczemu nie służy. Najważniejsze żeby płyta wieszaka nie stykała się z obudową. Może jak znajdę chwilę to przytnę je.Czy wieszając telewizor na ścianie lepiej wykorzystać adaptery które są dostarczone czy można wykorzystać jakieś krótsze ? Te z zestawu są strasznie długie i TV mocno będzie odstawał od ściany.
Pytanie do właścicieli KS9000. Czy ten model cierpi także na rozklejanie się obudowy jak KS7000?
LEPIEJ KUPIĆ FIRMOWY SPRZĘT CZYLI NP SONY , PANASONIC,SHARP.
samsung to nie jest dobra firma.samsung często się psuje, chyba że telewizor wymieniasz co dwa lata.wtedy warto kupić samsunga.
Pytanie do właścicieli KS9000. Czy ten model cierpi także na rozklejanie się obudowy jak KS7000?
Własnie opcja ta zniknęła
Ale czy w aplkacji YT na telewizorze wyswietlane są informacje o pliku wraz z rozdzielczoscią ? Ja nie widzę takich informacji.
Tak, zgadza sie. Wiesz co oznaczaja te wartości dimension, resolution oraz optimal resolution?
KS9000
1.Ramka sie nie rozkleja
2.Aplikacje działają idealnie,net się nie rozłącza
3.Clouding-nie wystepuje
4.Jak każdy TV LCD,Plasma itd... jest problem z gradientami ,oczywiście prócz CRT ,troche lepiej to wyglada w HDR.
nie zniknęła,jest nadal !
Dimensions:
rozmiar "okna" w którym jest wyświetlany film,np: film 4K u mnie na laptopie (ekran 1080p) standardowy odtwarzacz YT to 1280x720,pełny ekran odtwarzacza YT to już 1920x1080.Na TV KS9000 Dimensions to 1920x1080*2 czyli 4k
Resolution:
to rozdzielczość w zależności od posiadanej matrycy laptop,komp, TV .W laptopie z ekranem 1080p film
4K bedzie wyświetlany w 1080p.Na TV 4K film bedzie wyświetlany w 3840x2160 czyli normalnie 4K.
Optimal Resolution:
można powiedzieć że to rozdzielczość filmu
było juz ---> http://www.hdtv.com.pl/forum/1368618-post2268.html
przynajmniej u mnie
Oprócz YT ,nadal sie krzaczy playlista