Gratulacje,wygląda na to,że KS8000 jest lepszy od Q7,który ma swoje problemy,mam nadzieję,że to są choroby wieku dziecięcego,choć sprzedaje się jak ciepłe bułeczki.
Ja użyłem do tego celu plastikowy kanał wentylacyjny.
65KS8000 jest jeszcze nówka sztuka w Krakowie. Wiem, bo jak zamawiali mój to przyszły 2 sztuki razem z dostawą nowych QLEDów i najniższego modelu MU6000.Marketing swoje robi, a do tego o KSy w sklepach już ciężko, więc osoby, które szukają Samsunga w wysokim modelu i tak mają mały wybór.
Zdecydowanie nie będzie za duży. Kup największy z możliwych a na pewno nie będziesz żałował.Zastanawiam sie czy jak mi sie uda wywalczyc kase od nich za moj tv czy kupic znow 55 cali czy nie polasic sie na 60,65. nie jest to za wielkie na taka odleglosc?
Taki problem:
Wymieniłem ostatnio dekoder Cyfrowego Polsatu na nowy (HD5500s) i treaz jak go włączam lub wyłączam to TV nie reaguje, tzn nie włącza się/wyłącza razem z nim. Wcześniej wszystko działałoNie potrafię też odszukać w TV opcji ponownego skonfigurowania dekodera tak jak to miało miejsce na początku. Proszę o pomoc.
U mnie to niestety nie pomogłoA ktoś wie jak/gdzie przeprowadzić ponowną instalację/konfigurację dekodera?
65KS8000 jest jeszcze nówka sztuka w Krakowie. Wiem, bo jak zamawiali mój to przyszły 2 sztuki razem z dostawą nowych QLEDów i najniższego modelu MU6000.
Zdecydowanie nie będzie za duży. Kup największy z możliwych a na pewno nie będziesz żałował.
60''-65'' są jeszcze w normalnych pieniądzach, więc walcz o kasę i kupuj większy
Gdyby różnica w cenie pomiędzy 65'' a 75'' nie była tak duża (100%) to już by wisiał u mnie ten większy.
Jednak za modele premium w największej przekątnej trzeba słono zapłacić.
Szkoda, że taka jest polityka firm, bo jestem przekonany, że gdyby taki 75KS8000 czy inny odpowiedni mu model kosztowały powiedzmy 11-12 tys. to duuużo więcej ludzi by je kupowało.
A tak to niestety po przemyśleniu tematu dochodzi się do wniosku, że po prostu TV nie jest wart takich pieniędzy.
Piszę oczywiście ogólnie, bo jak kogoś stać to nawet i za 60 tys. kupi, bo ma taki kaprys i fajnie.![]()
jaja sobie robisz, czy nie było Cie na ziemi,to już działa od kilku lat.
Niestety nie zadziałałoTv ---> Ustawienia ------>System------>Rozpocznij konfiguracje.Przejdź przez całą ponownie i na nowo wyszukaj dekoder i go dodaj.Powinno zadziałać![]()
Ale czy w aplkacji YT na telewizorze wyswietlane są informacje o pliku wraz z rozdzielczoscią ? Ja nie widzę takich informacji.Nie koniecznie. Znaczek w rogu o niczym nie świadczy. W info o pliku powinno być wszystko nt. rozdziałki.
Z resztą 4K od HD różni się gołym okiem
P.s. Oglądnąłem Życie Pi w 4K i powiem tylko tyle: MIAZGA!!!![]()
Na pierwszy ogień poszedł właśnie ten film, ponieważ już w 1080p zrobił na mnie duże wrażenie.
Oczywiście nie fabułą tylko kolorami i ogólnym wrażeniem
W 4K jest PETARDA straszna! Bajki również robią MEGA wrażenie!
Ogólnie po dwóch wieczorach użytkowania stwierdzam, że KS8000 to świetny TV.
Smart śmiga błyskawicznie. YT bomba. Fazowe jest to głosowe wybieranie.
Trzeba tylko wyraźnie mówić, bo źle zrozumie
Bardzo pozytywne wrażenie zrobiła na mnie jakość dźwięku.
Jak na głośniki wbudowane w TV jest na prawdę przyjemniek:
Muszę ogarnąć jeszcze dobre ustawienia obrazu, ale chyba skuszę się na profesjonalną kalibrację.
Ustawiłem na razie wg. podpatrzonych parametrów, ale to jeszcze nie jest TO.
Nie widzę żadnych martwych pixeli ani tym bardziej odstającej choćby na 1mm ramki.
Nie szukam też wad na siłę tylko cieszę się z przepięknej jakości obrazu![]()
Podczas ogladania filmu w opcjach jest cos takiego jak "info dla nerdów"Ale czy w aplkacji YT na telewizorze wyswietlane są informacje o pliku wraz z rozdzielczoscią ? Ja nie widzę takich informacji.
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka