Witam, kupiłem tv samsung 60KS7000 i chciałbym się odwiedzić kilku spraw, mianowicie posiadam kino domowe lg podłączone poprzez wejście optyczne pilotem samsunga mogę przełączać kanały lecz nie mogę pogłaśniać czy można coś z tym zrobić ? lub chciałbym aby pilot od nc + obsługiwał mi pogłaśnianie w kinie domowym. I czy są może gdzieś na forum jakieś gotowce ustawień obrazu bez profesjonalnej kalibracji ?
Kolega wspomniał że " kontury w philipsie były porozstrzępiwane" a w samsungu ostre.Hdra nie da sie pokazać nagrywając filmik.
Czy seria KS 8000 jest mniej "problematyczna" od KS 7000 ?
Mam do was prośbę do użytkowników Seri KS mam problem z ustawieniami dwóch transponderów na Astrze i Hot bird
Astra 10714,25 kanał NRJ UHD
Hot bird 12539 kanału 4k test Hot Bird
Nie mam sygnału na tych transponderach "0" i tu pytanie czy ktoś może zobaczyć jak to jest u was czy mam coś skopane w instalacji czy może coś nie tak jest z tv. Bardzo proszę o pomoc
Reszta kanałów śmiga normalnie. Może trzeba jakoś inaczej skanować te transpondery u mnie sygnał na nich jest 0
Tak mam 1154, strona wcześniej masz link do pobrania
Jest lepiej wykonany niż KS7000, cały czas jak sprzedaje telewizory to zwracam uwagę na znane problemy obudowy. Rzadko się zdarza żeby KS8000 miał boki odchodzące.
Również ma Supreme UHD Dimmming i lepszy Motion oraz podwójny tuner satelitarny.
Moja sztuka 55KS8000 już prawie miesiąc sobie leży zapakowana w pudełku i czeka aż skończę remont nowego mieszkania
Cały czas lookam na ceny i nadal nie ma lepszej ceny niż 6600zł ile dałem w listopadzie
Witam, kupiłem tv samsung 60KS7000 i chciałbym się odwiedzić kilku spraw, mianowicie posiadam kino domowe lg podłączone poprzez wejście optyczne pilotem samsunga mogę przełączać kanały lecz nie mogę pogłaśniać czy można coś z tym zrobić ? lub chciałbym aby pilot od nc + obsługiwał mi pogłaśnianie w kinie domowym. I czy są może gdzieś na forum jakieś gotowce ustawień obrazu bez profesjonalnej kalibracji ?
Nie wiem dokłądnie jaki masz dekoder nc+, ale skoro przełącza kanały, to zapewne skonfigurowałeś pilota do obsługi urządzenia (przez podczerwień). Moim zdaniem to co chcesz osiągnąć jest do zrobienia. Podłącz kino do TV przez HDMI4 (ARC), w kinie ustaw na włączoną obsługę HDMI-CEC (czy jak to się nazywa w LG - w Samsungu Anynet+). Powinno to zadziałać tak, ze TV steruje dźwiękiem kina, a pilot wprost dekoderem nc+. Nie wiem jak i czy współpracują dekodery n+ przez HDMI-CEC (mam moduł CI+), ale możliwe, ze wszystko możesz podłączyć do kina i przez Anynet+ sterować wszystkim po HDMI.
Jakbyś miał dalsze pytania - śmiało.
Ustawia się gdzieś płynność ruchu ? a jak tak to gdzie ?